Internationaal Residentie Toernooi Den Haag

10-11-2019

Vandaag werd er in Den Haag gejudood op het Internationaal Residentie toernooi. Een toernooi waar alle beste judoka´s uit Nederland bij elkaar komen om te strijden op een meetmoment. Als judoka´s hier scoren kunnen ze zich plaatsen voor een EK. Het werd zoals we konden verwachten een zwaar toernooi. Zeker omdat het de eerste keer was dat de judoka´s van dojo t Loo hier aan meededen.

Elvin beet in de ochtend het spits af. Hij verloor de eerste wedstrijd met een armklem, wat hij als eerste jaars -18 nog even onder de knie moet krijgen. De tweede wedstrijd ging tegen de nummer 3 van Nederland lang gelijk op, Elvin verloor uiteindelijk met 2-3 in straffen.

Yesper Brunekreef moest de eerste wedstrijd tegen de latere nummer twee en verloor deze dus. De volgende wedstrijd stond Yesper nog voor, maar kon dit helaas niet volhouden. Ook Di An Tan begon goed, hij was hard aan het knokken, maar moest het helaas twee keer op de grond ontgelden.

Kars en Mats Kroon hadden niet hun dag, de eerste wedstrijd ging helaas verloren. De tweede wedstrijd belande Mats op zijn hoofd waardoor hij knock out ging. Kars Kroon stond op dat moment op het punt om zijn wedstrijd te draaien, maar de focus was weg. Gelukkig heeft Mats geen nekletsel overgehouden en kon later van de brancard af zonder teveel kleerscheuren.

Al met al een leerzame dag voor de judoka’s de dojo op een nieuw niveau. We weten waar we naar toe moeten werken.