Waterland Toernooi

17-11-2019

Vandaag werd in 6 blokken gestreden op Het Waterlandse toernooi.

In de vroege ochtend werd David Roubos derde in zijn poule. Boet groen had na lang vechten net geen podiumplek.

In de tweede groep stond Wobbe Kruize lekker te knokken maar kwam net niet door tot een medaille. Hij verloor de halve finale en de derde plek maar wist ook netjes potten te winnen. Bastiaan Elzinga wist één potje te winnen wat net niet genoeg was voor een podiumplek. Joyce Pepping wist vier wedstrijden op rij met ippon te winnen en werd hiermee kampioen. Op de mat daarnaast wist Liv Veldt 3 van de 4 wedstrijden te winnen en kon zij het zilver omgehangen krijgen. Sven Walta won net als Liv 3 van de 4 partijen en kreeg ook een zilveren medaille. Sebastiaan Haasnoot had het niet vandaag, hij verloor 4 partijen en was daarmee niet op het podium. Maarten Roubos wist in zijn poule twee van de drie wedstrijden te winnen. In de Kruisfinales verloor hij de halve finale nipt, maar werd een derde plek gepakt in de troostfinale.

In het derde blok wonnen Job Kroon en Pablo van Ginkel beide twee potten in hun poule en verloren er beide één hiermee werden ze gedeeld derde. Kami Dekker was in haar poule oppermachtig en wist drie keer met mooi aanvallend judo te winnen. In de kruisfinales was ze ook weer flink aan het knokken, maar was het weer niet genoeg.

Celine Kleimeer, samen met Thijs Olyrhook judoënd in de vierde ronde, was in topvorm. De eerste twee wedstrijden werden met ippon gewonnen. De finale van haar poule was tegen de Nederlands kampioen van afgelopen jaar. Ze stonden beide lekker te knokken. Het was Celine die aan het langste eind trok in de golden score en dus een extra mooie gouden plak mee naar huis nam. Thijs Olyrhook won in zijn poule 2 wedstrijden wat genoeg was voor de kruisfinales. Hierin verloor hij de halve finale maar de troostfinale was ook voor Thijs. Hiermee werd hij mooi derde.

In blok vijf waren de grotere judoka´s tot 15 jaar aan de beurt. Di An en Yesper stonden tussen de grootste mannen. Beide wonnen hun eerste partij. Yesper stond hiermee in de finale. Di An verloor de halve finale nipt maar won de volgende partij hiermee mocht hij strijden om het brons. Yesper stond goed te knokken tot hij zijn pakking niet had en verloor hierdoor. Di An stond in de troostfinale nog wel een wazari voor, maar kon deze niet vasthouden. Hiermee werd hij net vierde en was Yesper tweede. Elvin Groefsema ging judoën met nieuwe worpen. Deze lukte eenmaal mooi, maar twee keer werd hij doorgestuurd. Stan de Laleijne was hard aan het knokken, maar verloor één pot op de grond. Eén keer liep hij teveel mee en verloor hij.

In het laatste blok werd Bas de Laleijne de eerste partij in de houdgreep genomen terwijl staand goed ging. De tweede partij werd Bas overgenomen en was hij klaar. Roan Krom won in zijn poule 3 van de 4 wedstrijden waarvan twee met mooie schouderworpen. Hij werd daarmee tweede. Joep Groeneveld nog erg nieuw met de wedstrijden kon geen pot winnen maar deed veel ervaring op. Jesse Molen won in zijn poule twee partijen en ging hiermee naar de kruisfinales. Hier stond hij tweemaal goed te judoën en stond in de halve finale nog twee straffen voor maar kon het niet afmaken. Dat deed hij wel in de troostfinale en werd daarmee derde.

Al met al een leerzame dag voor alle judoka’s.