Top Judo Almere Toernooi

24-11-2019

Vandaag was het druk bezette Top Judo Almere Toernooi.

Voor de meeste judoka’s was het echt top judo. Er werd hard gestreden. Wobbe Kruize startte de dag met twee winstpartijen, hierna verloor hij helaas twee keer maar was hij goed op weg. Wobbe werd derde. Bjorn Krom verloor drie partijen maar leerde veel. Liv Veld was heerlijk aan het knokken. Ze won een partij en dat leverde haar een derde plek op.

Kami Dekker en Joyce Pepping zaten bij elkaar in de poule. Kami kon geen partij winnen, maar groeide wel in het toernooi wat mooi om te zien was, Joyce won drie potten wat haar een bronzen plak opleverde. Job Kroon won twee potten wat hem het zilver gaf. Lex in dezelfde klasse uitkomend had het zwaar en verloor helaas alle potten. Boet Groen won vier van zijn vijf wedstrijden en kreeg het zilver omgehangen. David Roubos was echt goed aan het judoën en luisterde goed naar de aanwijzingen. Hij kon het alleen niet omzetten in ippons. Stan de Laleijne kwam nog wat te kort vandaag en kon hiermee geen partij winnen. Elvin Groefsema won twee potten en was met een wazari dicht bij het kampioenschap maar verloor helaas de belangrijkste partij. Hiermee was het zilver voor hem. Celine Kleimeer zat in een grote sterke poule met dames in haar poule met NK medailles. Ze stond heerlijk te knokken en wist meerder punten te maken. Helaas was het podium er net niet voor haar. Daan van Rijn begon zijn dag met twee winstpartijen. Hierna verloor hij er twee en was hij net geen derde. Sebas Haasnoot sloot zijn dag met een mooi punt af maar haalde hiermee net niet het podium. Sven Walta was goed coachbaar en dit leverde meerdere punten op. Helaas werd hij één keer overgenomen en was hiermee het zilver voor hem. Sija Coolegem startte voortvarend en won tweemaal. Helaas speelde haar blessure haar weer partte en was Sija klaar. Er was nog wel een troost derde plek voor haar. Yesper Brunekreef moest ook hard aan de bak. In zijn poule versloeg hij nog de nummer twee van Nederland. Helaas moesten ze later nog een keer tegen elkaar en verloor Yesper maar hiermee liet hij veel groei zien. Thijs Olyrhook was heerlijk aan het knokken. Hij verloor helaas éénmaal maar kreeg hierdoor wel een zilveren plak. Jorne Reitsma strijdend naast Thijs wist hetzelfde te doen en werd hiermee mooi tweede.

Luuk van Rijn won drie maal met goede beenworpen maar werd één keer overgenomen werd hierdoor tweede. Kars Kroon wist twee keer te winnen maar belande in de finale in een wurging en werd hiermee doorverwezen naar een tweede plek. Roan Krom was goed aan het judoën bleef goed recht staan. Helaas kwam de ippon niet maar werd er wel gescoord en werd de laatste partij ook gewonnen. Jesse Molen was in zijn poule oppermachtig en won drie uit drie. Hiermee werd hij kampioen. Sam van der Veek groeide in het toernooi en sloot deze ook mooi af met een mooie beenworp, hiermee werd hij derde.

Di An Tan moest de dag afsluiten. Hij won zijn eerste partij met een ippon, verloor hierna en won hierna twee keer hierdoor was hij gedeeld eerste en moest hij nog een keer strijden. Helemaal op gestreden won zijn tegenstander met een wazari, maar was zijn conditie goed getest en werd Di An tweede. Hiermee werd de dag beëindigd met een tiende zilveren medaille en waren er in totaal 16 medailles. Een goede oogst voor Dojo t Loo.