Westfriese Judocompetitie bij Tom van der Kolk

01-12-2019

Vandaag werd bij Tom van der kolk de derde ronde van de Westfriese Judocompetitie gehouden. Dojo t Loo stond op een gedeelde eerste plek samen met Randers de Geus en moest deze zien vast te houden.

De eerste ronde was tegen EBI sport, altijd een moeilijke tegenstander voor Dojo ’t Loo. Helaas gingen de lichtste gewichten er niet met de winst vandoor. De eerste 5 gewichten werden allemaal met een houdgreep verloren. Hierdoor was de wedstrijd al beslist. Jesse Molen werd doorgestuurd. Pablo, Elvin en Stan wisten nog wel te winnen waardoor er met 12-6 werd verloren.

De volgende wedstrijd was tegen Cees Veen. Ook nu gingen de eerste vijf wedstrijden weer verloren ook al werden er veel spannendere potten gedraaid. De laatste vier partijen werden nog wel gewonnen maar nu was de score weer in ons nadeel. Er werd 10-8 verloren.

De laatste wedstrijd was de belangrijkste wedstrijd, deze was tegen Randers. De coach sprak nog van een groeiende lijn in de wedstrijden en dat we nu wel zouden winnen. De eerste drie partijen gingen weer verloren maar Thijs, Sam, Jesse Pablo en Elvin sleepte de winst binnen en hiermee was er 10-8 gewonnen.

Echter verloor Randers net als Dojo ’t Loo twee van de drie partijen en blijft er een gelijke stand op de eerste plek. Cees Veen de nummer 3 van de competitie won twee van de drie partijen en klom hiermee ook naar een gedeelde eerste plek. Hierdoor staan nu drie teams op de eerste plek. Tom van der kolk staat met, 1 verlies partij meer, ook nog op een goede positie dus de hele competitie ligt nog open.