1e Ontwikkelingstoernooi JBN

08-12-2019

Op zondag 8 december mochten er weer 20 judoka’s richting Anna Paulowna om daar mee te doen aan het ontwikkelingstoernooi van de JBN. In de vroege ochtend stonden de meeste judoka’s op de mat voor de Dojo: Jim van der Veek, Ninth Groen, Noud de Boer, Ebbe Heijna, Julie van der Meer, Bastiaan Smits en Vince Bakker. Vince stond goed te judoën, twee partijen zat hij zo dicht bij zijn tegenstander dat de scheidsrechter moest beslissen. Helaas lukte het hem niet om een partij te winnen. Ebbe wist tevens niet van zijn tegenstanders te winnen, maar was goed aanvallend aan het judoën wat goeie vooruitgang was. Noud had het ook lastig vandaag, maar wist één tegenstander met een hele mooie schouderworp vol op zijn rug te werpen. Julie moest even opstarten met twee maal verlies, maar herpakte zich en wist nog twee keer te winnen met ippon. Zij kregen allemaal een 3e prijs. Bastiaan had als doel om in ieder geval één tegenstander te verslaan vandaag en dat lukte meteen al bij zijn eerste partij, dit was genoeg voor een 2e plaats. Ninth liet veel goeie beenworpen zien, won haar meeste partijen en werd 1e. Jim liet veel verschillende worpen zien en was onverslaanbaar vandaag. Ook hij ging met de 1e plaats naar huis.

Blok twee waren Bram Sterk, Erik van der Meer, Lucy Hurkmans en Laurens Jurrius aan de beurt. Laurens was aan het knokken en probeerde er doorheen te komen bij zijn tegenstanders, wat jammer genoeg niet lukte. Erik wist wel een partij te winnen met een beenworp en zo werden zij beiden 3e. Bram en Lucy mochten allebei het eremetaal mee naar huis nemen. Lucy maakte een paar hele mooie heupworpen en tilde haar tegenstanders de lucht in. Bram wist ook alles te winnen, zelfs van judoka’s in een zwaardere categorie.

Boet Groen, Stan de Boer, Yme Hoogeveen, Kami Dekker en David Roubos vertegenwoordigde de volgende groep. David begon meteen met een hele mooie heupworp, later wist hij er nog een te winnen en verloor hij er drie. Stan was aan het vechten, maar kwam wat kracht te kort. Wel bleef hij proberen om uit de houdgrepen te komen. Kami wist twee keer goed te winnen, maar durfde nog niet altijd haar worpen af te maken waardoor ze een aantal keer werd overgenomen. Yme won een van zijn partijen in 12 seconden! Met nog twee keer winst en twee verlies, kreeg hij de 3e prijs, net als de rest van de bovengenoemde. Boet kwam 1 trede hoger uit, door veel te scoren met beenworpen.

Tot slot kwamen nog Sil Elfring, Joep Groeneveld, Liv Veldt en Bastiaan Elzenga aan de beurt. Joep had een grote poule en mocht lekker aan de bak, hij wist ook twee keer goed te winnen. Bij Sil viel een tegenstander uit, daarnaast won hij en verloor twee keer. Beide jongens werden 3e. Bastiaan had helaas maar 1 tegenstander, waar hij drie keer tegen mocht. Elke partij ging het steeds beter en kwam hij steeds dichter bij, maar hij moest wel zijn meerdere erkennen. Hij werd 2e. Ook Liv werd 2e vandaag, door goed te judoën en rustig te blijven ondanks vervelende wilde judoka’s. Het was dus weer een geslaagde dag voor Dojo’t Loo!