2e ontwikkelingstoernooi

09-02-2020

Ondanks de storm waren er toch een aantal judoka’s die de rit naar Anna Paulowna hebben afgelegd om mee te doen aan het tweede ontwikkelingstoernooi 9 februari. Thijs Timmer en Niels Duysens trapten af in de ochtend. Thijs won de eerste met een wazari, verloor daarna maar herpakte zich goed. De laatste partij maakte hij een beenworp en volgde meteen met een houdgreep, hierdoor ging Thijs met de 2 e prijs naar huis. Ook Niels kreeg de 2 e prijs. De eerste partij maakte hij een mooie heupworp. Daarna won hij op scheidsrechterbeslissing, ze hadden beiden een punt maar Niels had meer aangevallen. De laatste ging helaas verloren op beslissing.

Het tweede blok kwamen Bram Sterk, Lucy Hurkmans en Ebbe Heijna in actie. Ebbe was heel goed aan het judoën en gaat elk toernooi een stukje vooruit. Hij maakte veel worpen, alleen zijn tegenstanders namen hem vaak over waardoor hij nog niet wist te winnen, maar hij ging wel met een medaille naar huis. Bram begon meteen met een beenworp. De tweede partij stuurde zijn tegenstander hem door. Na een tip van de coach kreeg hij de derde tegenstander om met een mooie heupworp. De laatste ging verloren, maar hij werd mooi 2 e . Lucy liet een aantal mooie heupworpen zien vandaag. De eerste partij reageerde ze goed op de tegenstander en ging van heupworp meteen door naar een beenworp. Door een verliespartij kreeg zij ook de 2 e prijs.

Het laatste blok bestond uit Yme Hoogeveen, Sil Elfring, Liv Veldt en Joep Groeneveld. Yme en Liv zaten samen in de poule. De onderlinge strijd werd gewonnen door Liv met een houdgreep. Liv won van een andere tegenstander met een beenworp gevolgd door een houdgreep. Ze verloor ook 2 partijen en werd 3 e . Yme wist op de grond te winnen met een houdgreep en verloor ondanks goed judoën nog twee partijen, ook hij kreeg een 3 e medaille omgehangen. Joep won een partij met een goede beenworp. Verder was hij veel worpen aan het maken, maar kwamen deze helaas niet tot score en kreeg hij een 3 e prijs mee. Sil was sterk op de grond vandaag en wist veel houdgrepen te maken. Van de vier partijen heeft hij er drie gewonnen en zo ging hij met de 2 e prijs naar huis.