A-Judo Toernooi Dojo 't Loo

08-02-2020

Zaterdag 8 februari was het weer zover, het jaarlijkse A-judo toernooi in onze eigen Dojo.
Het toernooi werd al weer voor de derde keer georganiseerd en er namen 34 judoka's deel uit omliggende verenigingen.
Er was lang naar uitgekeken en goed voor geoefend door de deelnemende judoka's.
Na een gezamenlijke warming-up gegeven door onze eigen meester Dylan werden de judoka's ingedeeld op de tatami (judomat).
De wedstrijden werden op 3 matten gedraaid en op elke mat waren meerdere poules.
Sami is nog niet zo lang geleden begonnen met judo en dit was dan ook zijn eerste echte wedstrijd.
Hij speelde één partij gelijk en wist één wedstrijd te winnen en werd hiermee heel mooi 2e.
Mariama en Pieter zaten bij elkaar in de poule. Er werd knap gestreden om de winst, er werd gewonnen en verloren. Het leverde Mariama een mooie 3e plaats op en Pieter een knappe 2e plek.
Nick moest judoën tegen veel langere tegenstanders. Hij wist heel goed 2 partijen te winnen en werd hiermee 3e in zijn poule.
Mara stond enthousiast te judoën, verloor en won een wedstrijd en eindigde op een mooie 2e plaats in haar poule.
Faye begon zenuwachtig aan haar wedstrijden, de eerste werd snel verloren maar daarna ging het steeds beter. Het leverde Faye een 3e plaats op.
Whesley draaide mee in de grote mannen poule. Na 3 gewonnen wedstrijden greep hij net naast de 1e plaats en eindigde op een dik verdiende 2e plek.
De judoka's werden aangemoedigd door hun trainingsmaatjes Robin, Timo en Michelle die gezellig waren komen kijken!
Timo en Michelle hielpen zelfs mee de prijzen uitreiken.

Het was een geweldig geslaagd toernooi, hopelijk doen we volgend jaar met een nog grotere groep mee.