Nk -18 en afdelingskampioenschap A-pupillen

01-03-2020

Dit weekend stonden weer twee belangrijke toernooien op het schema.

Op zaterdag werd in Den Haag het Nederlands kampioenschap gejudood voor judoka’s tot 18 jaar. Jonne Coolegem wist zich te kwalificeren. Hij judode een goede eerste pot waarbij hij helaas het onderspit moest delven in de golden score waarin hij steeds beter begon te worden. De tweede wedstrijd werd helaas snel afgebroken omdat Jonne met zijn hoofd in de mat terecht kwam en hierdoor een straf kreeg en het toernooi ten einde bleek. Een flinke deceptie, maar wel weer leerzaam.

Op zondag werd in Anna Paulowna het afdelingskampioenschap gehouden voor judoka’s tot 10 jaar. De beste 5 judoka’s van de drie afdelingen in Noord Holland die mogen strijden om het Noord Hollands kampioenschap volgende week.

Lucy Hurkmans zat samen met Bram Sterk in het gewicht tot 38 kilogram. Beide wisten na een aantal sterke wedstrijden een mooie bronzen medaille te winnen waardoor ze zich plaatsen voor het DK.

Daan van Waggendorf van Rijn zat in de poule tot 34 kilo. Hij won zijn eerste 4 wedstrijden in zijn poule en werd hiervan winnaar. In de kruisfinales won hij de halve finale en moest toen tegen een judoka waar hij al tegen was geweest. Helaas was de focus iets minder goed en werd hij geworpen. Hierdoor haalde hij alsnog een mooie zilveren medaille.

Alle drie de judoka’s proberen volgende week in Beverwijk weer op het podium te eindigen.