DK Judo; eerste judotoernooi na 1,5 jaar!

05-09-2021

DK Judo

Zondag 5 september werd er voor het eerste sinds 1,5 jaar een judo toernooi gehouden. En niet zomaar één. Er werd gestreden om een ticket voor het Nederlands kampioenschap tot 18 jaar.

In de ochtend waren de dames en lichte mannen aan de beurt. Sija Coolegem, wist na een paar potten de derde plek binnen te halen. Björn Krom die in zijn kleine poule nog geen wedstrijd kon winnen werd wel derde. Celine Kleimeer eigenlijk nog een judoka tot 15 jaar won twee wedstrijden. Maar kwam in haar finalepartij net iets te kort en kreeg het zilver omgehangen.

In de middag waren de grote mannen aan de beurt. Job Kroon, kon helaas geen pot winnen, maar stond hard te strijden. Di An Tan, Yesper Brunekreef, Pablo van Ginkel en Elvin Groefsema wonnen allemaal 2 potten en stonden op het einde om het brons te strijden. Helaas trokken alle 4 de mannen net aan het kortste eind, en konden zich daardoor net niet plaatsen. Ze hebben allemaal na de jaarwisseling nog een kans om zich dan alsnog te plaatsen voor het NK. Stan de Laleijne kwam net iets te kort om te winnen in zijn poule maar plaatst zich wel voor het NK. Met 4 judoka’s die op het NK ervaring op mogen doen wordt het op 18 september een dag om keihard te strijden.