Koegras 2021

26-09-2021

Koegras 2021

Afgelopen weekend was het eerste judotoernooi voor judoka’s onder de 10, 12 en 15 jaar van Dojo ‘t Loo.

Er werd gestreden in Julianadorp.

In de ochtendgroep waren het Jim van der Veek, Pim Sterk, Niels Duysens, Thijs Timmer en Noud de Boer, die als jongste judoka’s de tatami op mochten. Alle judoka’s moesten weer even wennen aan het doen van wedstrijden. Jim had twee mooie punten gemaakt waarbij één mooie schouderworp. Pim Sterk won zijn laatste wedstrijd ook met een schouderworp, Niels wist twee wedstrijden goed te winnen waarvan één met een sterke beenworp, Noud won twee wedstrijden ook met een schouderworp en een houdgreep. Thijs wist helaas nog geen wedstrijd te winnen ondanks dat hij twee keer goed voor stond. De scheidsrechters vonden het net als de coach jammer dat hij dit niet vol kon houden want ze vonden Thijs goed judoën. Uiteindelijk wonnen Jim en Niels beide een derde plek.

In de tweede groep waren de judoka’s tot 12 jaar aan de beurt Sebastian Haasnoot, Liv Veldt, Bram Sterk en Sil Elfring aan de beurt. Liv en Bram zaten beide in een sterke poule, Liv wist al haar wedstrijden te winnen, waaronder ook de wedstrijd tegen Bram. Hierdoor werd ze knap kampioen. Bram lukte het helaas niet om een pot te breken en verloor zijn partij. Sebastiaan had een grote poule en won daarin al zijn wedstrijden met zijn goede schouderworp. Hierna moest hij een kruisfinale doen waarin hij de halve finale ook won. Helaas kwam hij in de finale net iets te kort, maar was er wel een mooie zilveren medaille. Sil startte zijn dag met twee goede winstpartijen met een beenworp en een houdgreep. De wedstrijden daarna wist hij niet te winnen, maar daardoor kreeg hij wel mooi het zilver omgehangen.

In de laatste poule waren de judoka’s tot 15 jaar aan de beurt. Hierin was het weer zwaar tot de laatste seconden. Roan Krom won zijn eerste partij netjes met een beenworp, maar kon tegen Sam van der Veek zijn partij niet winnen, en kon tegen een meid die buiten mededingen mee deed ook niet winnen. Hierdoor werd Roan nog wel tweede. Sam van der Veek verloor zijn eerste partij van dezelfde dame, maar door zijn winst op Roan en de andere jongen was hij wel kampioen van de mannen. Maarten Roubos liet het in zijn poule heel spannend worden door eerst een wedstrijd te winnen, hierna verloor hij van de latere kampioen. Maar omdat ze maar met 3 judoka’s was moesten ze nog een keer tegen elkaar. Hierna won maarten nog een keer van de kampioen en was hij vermoeid van de mat gekomen moest hij nog een keer, deze wedstrijd verloor hij.

Al met al weer een leerzame dag voor zowel judoka als coaches Di An Tan, Bjorn Krom en Kars Zoon.