DK -15 2021

10-10-2021

DK -15 10 oktober 2021

Vandaag werd er in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap gehouden voor judoka’s tot 15 jaar. De beste 4 judoka’s van dit kampioenschap mogen 30 oktober naar het NK judo in Leek.

In de ochtend waren de meiden en de lichtere mannen aan de beurt.

Michelle Otto won één partij met een sterke houdgreep, de andere twee partijen won ze helaas niet, waardoor ze was uitgeschakeld. Joyce Pepping, had maar 1 tegenstander. Helaas kon ze daar niet van winnen. Toch is ze gekwalificeerd voor het NK. Celine Kleimeer won, met overmacht, 3 wedstrijden op een rij. Hierdoor is zij kampioen geworden van Noord-Holland.

Jorne Reitsma was van de lichte mannen, heel sterk in zijn pakking. Hij kon deze pakking niet omzetten in winstpartijen en was daardoor uitgeschakeld. Maarten Roubos had ook een klein poule. Hij verloor zijn eerste wedstrijd maar won zijn tweede wedstrijd. Hij is derde geworden en gaat door naar het NK judo.

In de middag waren de grotere mannen aan de beurt. Sam van der Veek belandde in zijn partij verkeerd op zijn knie waardoor hij niet meer verder kon en moest stoppen. Thijs Olyrhook stond lekker te knokken maar moest wat inkomen met zijn pakking. Hierdoor verloor hij twee wedstrijden. Roan Krom stond heel goed te knokken. Hij won twee partijen met een schouderworp en een overname. Helaas was dat niet genoeg want met nog 2 verloren partijen viel hij buiten de prijzen. Als laatst stond Wobbe Kruize zijn eerste wedstrijd iets te rustig te judoën. Deze ronde won hij. De tweede wedstrijd leek hij te gaan winnen door voor te komen maar helaas kon hij de voorsprong niet behouden. De wedstrijd hierna was hij er helemaal klaar voor en won. Hierdoor kreeg hij een bronzen medaille omgehangen.

Al met al een leuke en leerzame dag voor de judoka’s en coaches Bas en Kars.