West Friese Judocompetitie

17-10-2021

Zondag 17 oktober werd in Oosthuizen de eerste ronde van de West Friese team competitie gehouden voor judoka´s onder de 15 jaar.

Dojo t Loo uitkomend in de eerste klasse ging voortvarend van start tegen de organisator van deze ronde Cees Veen.

Wij hadden in het lichtste gewicht geen judo. Pim Sterk wist zijn eerste wedstrijdje in dit team te winnen, waarna Jim helaas verloor. Noud de Boer kon helaas ook geen punt scoren maar Sebastian Haasnoot en Sil Elfring maakte de score weer gelijk. Thijs Olyrhook stond flink te knokken maar verloor de wedstrijd. Wobbe Kruize wist toch nog een mooie armworp wist te maken waardoor de score 4-4 was. Celine Kleimeer liet er geen gras over groeien en scoorde met een fraaie heupworp waarna de wedstrijd op de grond werd afgemaakt. Hierdoor was er een 5-4 winst.

De tweede wedstrijd was tegen EBI Sport. Deze wedstrijd werd door Pim en Jim gewonnen, waarna Noud en Sebas niet konden scoren. Hierdoor was er een 3-2 achterstand. Maar omdat Sil, Thijs, Wobbe en Celine met ippon hun wedstrijd wonnen werd het nog 6-3 gewonnen.

De laatste wedstrijd was tegen Bakker Sports. Pim En Jim maakte weer de eerste punten voor de dojo. Noud was wel heel goed bezig met het sleuren aan zijn tegenstander, maar die bleek net een maatje te groot. Sebas en Sil hadden helaas geen tegenstander, maar wonnen hierdoor hun wedstrijd wel. Thijs scoorde met een mooie schouderworp een wazari en kon de wedstrijd daarna uit- judoën. Wobbe Kruize pakte net niet goed vast en werd gegooid door een eeuwige concurrent. Celine Kleimeer maakt de wedstrijd af met een goede sankaku wurging, en zo werd er ook met 6-3 van Bakker Sports gewonnen.

Er stond een goed team die elkaar steunde en hard aan het knokken was. Hierdoor werd er wel verdient, 3 keer gewonnen.