Open Alkmaarse kampioenschappen

24-10-2021

Open Alkmaarse kampioenschappen, 24 oktober 2021

Afgelopen weekend was er een soort thuiswedstrijd voor de judoka’s van Dojo ‘t Loo.

Er werd in Alkmaar op de Open Alkmaarse kampioenschappen gestreden om de medailles op een internationaal toernooi.

Er werd met een grote groep gestreden op de judomat.

In de vroege ochtend waren de -21 judoka’s aan de beurt. Deze judoka’s hadden al 2 jaar geen wedstrijd gedaan dus moesten even inkomen. Bas de Laleijne, stond lekker te judoën en wist ook met een mooie heupworp een van zijn wedstrijden te winnen. De andere partijen gingen verloren. Jonne Coolegem was de eerste partij nog niet erg wakker en liet zich snel verrassen. De tweede en derde partij kwam hij er meer in en kon hij meer op gevoel gaan judoën, hierdoor won hij zijn wedstrijden en werd hij 3e.

In de -18 groep was Job Kroon drie wedstrijden op rij erg sterk. Hij won met een heupworp, met straffen en met een mooie veeg. In de finale liet hij zich verassen maar toch was er een verdienstelijke tweede plek. Yesper Brunekreef, stond twee wedstrijden goed te knokken en won beide met een houdgreep en een armklem. De derde wedstrijd ging hij onderuit met een beenworp en hierna was het toernooi voor Yesper klaar. Di An Tan samen met Lex Gast in dezelfde gewichtsklassen uitkomend konden beiden hun eerste wedstrijd niet winnen, maar wonnen de tweede netjes. De derde wedstrijd ging voor beide helaas verloren.

Stan de Laleijne, liet vooruitgang zien ten opzichte van het DK-15, dit was goed om te zien. Hij kon in zijn gewichtsklasse, waar hij nog wat in moet groeien, geen potten breken en verloor helaas al zijn partijen. Joyce Pepping, zat in een poultje waarin alle meiden twee keer tegen elkaar moesten judoën. Hierdoor won Joyce 2 keer, maar verloor helaas ook 3 keer. Hierna werd ze nog wel tweede. Celine Kleimeer won twee wedstrijden met een overname. De derde wedstrijd was er een rare score aan de tegenstander gegeven waarna de wedstrijd over was. Om het brons liet Celine er geen gras over groeien en wierp ze haar tegenstander met een mooie heupworp. Sam van der Veek was hard aan het knokken. Hij stond zijn eerste wedstrijd ook voor met een wazari maar kon helaas geen wedstrijd winnen. Wobbe Kruize die ook zijn eerste wedstrijd verloor, maakte op tactiek goede keuzes en won hierdoor zijn tweede wedstrijd. De derde wedstrijd ging helaas verloren. Maarten Roubos won zijn eerste wedstrijd met een mooie binnenwaartse haak. De tweede wedstrijd moest hij tegen een jongen uit Zwitserland. Dit was een leerzame ervaring maar deze ging helaas verloren. De derde wedstrijd ging helaas ook verloren.

Als laatste waren Roan Krom en Thijs Olyrhook aan de beurt. Roan ging hard aan de slag en was in de pakking ook de betere judoka. Hij kon dit helaas niet omzetten in een winstpartij. Thijs won zijn eerste wedstrijd omdat hij veel meer worpen dan zijn tegenstander inzette. De tweede en derde wedstrijd gingen verloren.

Al met al een leerzame dag waarin de judoka’s wel weer vooruitgang hebben geboekt en de ervaring mee kunnen nemen naar het volgende toernooi.