WFJC ronde 1

06-11-2021

WFJC ronde 1, 6 november 2021

Afgelopen zaterdag werd er in Oosterblokker de eerste ronde van de West Friese judo competitie van de senioren gehouden. Het team van de dojo was als enige met een compleet team en omdat er in de eerste klasse waar we in aantreden en in de tweede klasse ook een aantal teams niet compleet zijn, gaat de competitie nog op de schop. Desondanks werd er door 4 teams wel lekker gestreden.

De eerste wedstrijd moest de dojo tegen Frits van de Werf. Dit team had de eerste 3 gewichten niet. Hierna won Jonne zijn partij, waardoor de winst voor de dojo al binnen was. Stan de Laleijne moest als jongste judoka van de groep tegen een senior, dit was net iets te veel, Stan ging strijdend ten onder. Bas de Laleijne, ging in zijn partij goed door na een achterstand hield hij zijn tegenstander goed in een houdgreep en won zo zijn partij. Koen Koning de nieuwe judoka van het team had flink wat zenuwen, maar kon lekker stoeien. Ook hij ging strijdend ten onder. Hierdoor werd er met 10-4 gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Salomons. Hier had Pablo geen tegenstander. Job was in zijn pakking goed, maar verloor helaas wel zijn wedstrijd. Lex ging helaas ook onderuit, waren het niet met een prachtige worp. Mats had geen tegenstander en won zo zijn wedstrijd. Fil, Bas en Koen konden helaas ook geen pot winnen waardoor er met 10-4 werd verloren.

De derde wedstrijd rechtte het team weer zijn rug. Pablo won zijn partij met een heupworp en een houdgreep, hetzelfde deed Elvin in zijn gewicht. Di An Tan won met een spetterende uchi mata zijn wedstrijd, waarna ook Mats zijn wedstrijd weer won door een afwezige tegenstander. Stan kon zijn tegenstander net niet pakken, en verloor. Ook Bas zijn tegenstander kon de mat niet op waardoor Bas zijn partij won. Op het einde verloor Koen zijn wedstrijd met een beenveeg. Hierdoor werd er ook weer 10-4 gewonnen van Cees Veen.

Al met al was het een mooie, leerzame avond om alle judoka’s weer eens te zien judoën.