Districtkampioenschap tot 12 jaar in Beverwijk

07-11-2021

Districskampioenschap (DK) tot 12 jaar, gehouden in Beverwijk.

Aan dit toernooien namen dankzij de dojo Sven Walta, Liv Veldt en Sebastian Haasnoot deel.

Sven Walta beet als eerste het spits af. Hij won zijn partij met een sterke o uchi gari. Ook moest Sven zijn tweede partij judoën voor de rest en deze won hij met een mooie heupworp. Sebas en Liv hadden hun eerste partij vrijgeloot. Hierna moest Liv haar spanning kwijt en dat ging lastig. Liv ging haar potje judoën maar deze verloor ze met een wazari. Sebas moest hierna ook zijn potje judoën. Deze ging helaas verloren tegen de latere kampioen.

Sven moest zijn volgende wedstrijd, de halve finale, tegen de jongen die van Liv had gewonnen. Sven wilde namens de club revanche nemen en dat lukte ook. Hij scoorde een ippon met een beenworp hierdoor kwam hij in de finale.

Liv kon haar tweede wedstrijd helaas niet ombuigen en verloor zo haar partij. Hierdoor heeft ze wel ervaring opgedaan en kan ze daarmee hopelijk de volgende keer met meer rust de wedstrijd in gaan. Sebas moest ondertussen in de herkansingen en deze gingen goed gewonnen met een beenworp en het winnen via een straf. Hierdoor stond Sebas om het brons te vechten.

Ondertussen was Sven in zijn finale goed aan het knokken en kwam hij voor met een wazari. Hij leek nog even een houdgreep te hebben maar dit lukte niet om vast te houden. Hierna was er een moment waar Sven geen tegenstand kon bieden en zijn tegenstandster scoorde een ippon. Goed geknokt van Sven en een welverdiende zilveren medaille.

Sebas moest hierna om het brons vechten. Hij kwam eerst achter met een strafje, hierna werd het in straffen gelijk. Op het einde moest er een winnaar worden aangewezen. Deze viel net niet goed waardoor hij met 2-1 op beslissing verloor. Ondanks dat had hij goed geknokt.

Voor alle judoka’s weer mooie leerervaringen die meegenomen kunnen worden in de toekomst.