NK Judo Almelo -18

27-11-2021

Judoka’s van Dojo ‘t Loo op NK teams tot 18 jaar.

27 november werd in Almelo het NK judoteams gehouden.

Dojo t Loo had samen met Bakker Sport een team bij de mannen. In dat team stonden Zep Wit en Sjors Wezelman van Bakker Sports. Vanuit de dojo waren Pablo van Ginkel, Elvin Groefsema, Di An Tan, Yesper Brunekreef en Stan de Laleijne aanwezig.

Bij een teamwedstrijd moeten judoka’s om en om tegen elkaar judoën. Bij een teamwedstrijd waarbij 7 judoka’s tegen elkaar strijden moet je 4 wedstrijden winnen om als team van de tegenstander te winnen. Helaas miste het combinatieteam 1 judoka van de 7 waardoor we elke wedstrijd al 1-0 achter stonden.

Dit mannenteam kwam om ervaring op te doen en te strijden voor wat ze waard zijn. Als kleine vereniging streden we tegen de grootste teams van Nederland en dat was een super ervaring. In de eerste wedstrijd moesten we tegen SI de Korte. De club waar Mark Huizinga werd getraind. Hier verloor Pablo zijn wedstrijd met een minimaal verschil. Elvin Groefsema won zijn wedstrijd met twee mooie worpen. Ook Yesper won zijn wedstrijd na een achterstand met een houdgreep. Helaas kwam Stan snel in een armklem en raakte daarbij geblesseerd.

Toch konden de mannen met een geheven hoofd de mat af stappen zeker toen bleek dat de Korte de finale uiteindelijk zou halen.

In de tweede wedstrijd moesten de judoka’s tegen het team van Groningen. Hier won Pablo zijn wedstrijd met een prachtige uchi mata heupworp en won Sjors Wezelman zijn wedstrijd met 3 straffen. Elvin werd helaas gegooid en Yesper was goed op weg zijn wedstrijd, maar die verloor uiteindelijk met een doorstuur techniek.

Hierdoor waren de mannen uitgeschakeld, maar wel veel ervaring rijker.

Naast de mannen deden Celine Kleijmeer en Sija Coolegem mee met Judo Yushi en Tom van der kolk. Bij de meiden wedstrijden staan er 5 judoka’s naast elkaar en moet een team 3 wedstrijden winnen om de tegenstander te verslaan.

Samen hadden ze een erg sterk team staan. Dat bleek ook wel toen ze de eerste wedstrijd met 4-1 wonnen waarbij Celine haar partij won met een heupworp. Sija verloor haar wedstrijd iets te snel doordat ze te gretig was en ze werd gegooid. In de halve finale hoefde Celine niet te judoën. Sija stond deze wedstrijd echt heel goed te knokken en verloor op het einde van de wedstrijd. Helaas verloor nu het hele team met 4-1 van de latere kampioen Nijmegen. Hierna moesten de meiden zich opmaken voor de bronzen medaille wedstrijd. Nu waren de meiden erop gebrand om de wedstrijd te winnen. Maira Medema van Yushi won haar eerste wedstrijd. Celine wierp haar tegenstandster binnen 10 seconden waardoor het 2-0 stond. Fleur Sinnema van, van der Kolk verloor helaas haar wedstrijd waardoor het 2-1 werd. Sija liet er in haar partij geen gras over groeien en trok haar tegenstandster de mat over, ze kwamen beiden op de grond en Sija zag een kans om de arm van de tegenstandster te pakken en een armklem te maken. De tegenstandster van Sija gaf op en hierdoor won Sija haar wedstrijd. Maar nog belangrijker, ze hadden de bronzen medaille binnen gehaald. Doordat zowel Celine als Sija hun wedstrijd wonnen om het brons hadden ze een belangrijk aandeel in het team.