Kloosterveste toernooi

11-04-2022

Afgelopen weekend werd er in Assen gestreden op het Kloosterveste toernooi.

Op dit mooi opgezette toernooi waarbij judoka´s altijd eerst in poules judoën kwamen de judoka’s aan veel wedstrijden toe.

In de ochtend was Di An Tan aan de beurt. Hij won zijn eerste wedstrijd met een taio toshi en een houdgreep. De tweede wedstrijd werd gewonnen met een uchi mata. En toen kwam er helaas een verliespartij met een uchi mata. Hierna kwam er een reeks van 3 gewonnen wedstrijden met uchi mata en eindigde Di An zijn toernooi met een ippon op taio toshi. Hierdoor had Di An in totaal 7 wedstrijden gejudood en werd hij uiteindelijk kampioen.

In de middag bleef Di An om te helpen met het coachen van Joyce en dit bleek goed uit te pakken. Joyce won haar eerste wedstrijd door haar tegenstander door te sturen en een houdgreep te pakken. In de volgende wedstrijd werd er na een lange wedstrijd in de golden score gewonnen met een fraaie beenworp waar ze ippon mee scoorde. De derde wedstrijd ging helaas verloren met een heupworp, maar ook na winst in de vierde wedstrijd door haar tegenstander door te sturen en de laatste wedstrijd te winnen met een wazari stond ze aan het einde van het blok bovenaan op het podium. Hierdoor haalde de dojo een 100% score, maar hoopt de coach hier volgend seizoen met meer judoka’s heen te gaan want het was een toernooi met goed niveau en veel wedstrijden, waardoor er veel te leren valt.