NK Judo

02-07-2022

Zaterdag 2 juli werd er in Den Haag het NK judo gehouden voor judoka´s tot 18 jaar.

Sija en Di An van Dojo 't Loo en Celine Kleimeer net van de dojo overgegaan naar Kenamju in Eindhoven streden op de mat.

Sija won haar eerste wedstrijd, waarna ze de tweede wedstrijd tegen de nummer 5 van het afgelopen EK judo tot 18 jaar moest judoën. Deze wedstrijd ging helaas verloren. De 2 daarop volgende wedstrijden werden gewonnen door Sija waarna ze helaas weer tegen dezelfde judoka moest waar ze eerder van verloor en ook nu kon Sija het niet winnen. Hierdoor was Sija 7e op het NK. Di An Tan, moest de eerste wedstrijd tegen de latere Nederlands kampioen. De drie daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen met ippon, waarbij Di An echt sterk stond te judoën. Helaas was voor hem daarna het doek ook gevallen want hij verloor zijn wedstrijd.

Celine Kleimeer die haar eerste wedstrijd won, moest hierna tegen een van de favoriete judoka´s. Ze maakt het haar tegenstander nog wel moeilijk maar verloor. Hierna moest ze in het verliezersblok aan de slag. Ze won 5 verschillende wedstrijden en haar laatste met een mooie ippon. Ondanks dat ze de jongste was in deze leeftijdscategorie haalt ze wel een mooie bronzen medaille. Dit is een prachtig resultaat.