NK-15 judo in Hoogeveen

05-11-2022

Op zaterdag 5 november was het NK -15 in Hoogeveen. 3 weken geleden hadden 4 judoka's van Dojo 't Loo zich hiervoor weten te plaatsen. Sven Walta mocht 's ochtends het spits afbijten. Door de zenuwen werd hij de eerste partij overrompeld en verloor hij. Vervolgens herpakte hij zich goed en wist met een mooie uchi mata te winnen. Ook zijn derde partij werd winnend afgesloten met een netjes uitgevoerde sankaku op de grond. Tijdens de vierde partij kreeg hij wat ongelukkig een wazari tegen, deze wist hij niet terug te halen.

In de middag mochten Sam van der Veek, Michelle Otto en Joyce Pepping judoën. Sam vond het erg spannend en kwam de eerste partij weinig aan zijn eigen judo toe. De tweede partij startte hij veel beter en wist al snel een score te maken. Zijn tegenstander wist in de tweede helft van de partij ook een score te maken waardoor het weer gelijk stond. Na een spannende strijd met kansen aan allebei de kanten verloor Sam helaas en was voor hem het toernooi voorbij.

Michelle verloor haar eerste partij tegen de latere Nederlands kampioene. Haar tweede partij wist ze binnen 15 seconden te winnen met een hele mooie ippon. De derde partij kwam ze op voorsprong door goed te reageren op een poging tot overname van haar tegenstandster, iets waar afgelopen weken hard op geoefend was. De tweede keer dat haar tegenstandster dit probeerde reageerde ze helaas net iets te laat en ging op haar rug.

Joyce won haar eerste partij met een mooie heupworp waarbij haar tegenstandster heel hard door de lucht vloog. De tweede partij belandde ze op de grond in een houdgreep waar ze niet meer uit wist te komen. De derde partij kwam ze op voorsprong en wist dit later nog uit te breiden naar een ippon door een houdgreep. De partij erna kwam ze moeilijk bij de mouw van haar tegenstandster waardoor het ook moeilijk was om een score te maken, deze partij verloor ze uiteindelijk.