Afdelings- en Districtskampioenschappen B-pupillen

26-11-2023

Op 19 November 2023 hadden Jim van der Veek en Noud de Boer meegedaan aan de afdelingskampioenschappen judo voor de b-pupillen (10-12 jaar). De afdelingskampioenschappen zijn de voorrondes voor het Districtskampioenschap van Noord Holland.
Jim zat in een poule en daarna werden kruisfinales gespeeld. Hij won zijn eerste pot met een mooie ippon maar verloor de wedstrijd erna. Na de verloren wedstrijd won Jim er dominant 2 achter elkaar met ippon waardoor hij plaatste voor de kruisfinales. Na een tweede verloren wedstrijd moest hij gaan staan voor de wedstrijd om de derde plek en die won hij, hierdoor is Jim derde geworden en mag hij naar de Noord-Hollandse kampioenschappen. Noud zat in een poule en begon met een verliespartij maar won de pot erna met een goede ippon. In zijn derde pot zat het niet helemaal mee en kreeg hij een discutabele ippon tegen waardoor hij die pot verloor. Zijn laatste wedstrijd verloor hij ook maar hij is uiteindelijk toch nog derde geworden waardoor ook Noud zich heeft geplaatst voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.

Een week later, op zondag 26 november, was het tijd voor het Noord-Hollands kampioenschap tot 12 jaar. Jim begon meteen met een moeilijke tegenstander, deze pakte zijn mouw elke keer waardoor het lastiger was om aan te vallen. Dit had een straf tot gevolg, gaandeweg lukt het steeds beter om hierop in te spelen maar beide judoka’s kwamen niet tot een score. Omdat Jim een straf op zijn naam had ging de winst naar de tegenstander. In de herkansing wist hij zich goed te herpakken en veel aanvallen te maken, dit zorgde ervoor dat hij op unanieme scheidsrechter beslissing won. De laatste partij van Jim was hij heel actief en goed aan het judoën. Hij maakte de meeste acties maar helaas 15 seconden voor tijd kreeg zijn tegenstander een klein gaatje waar meteen gebruik van werd gemaakt. Een wazari tegen tot gevolg en uitschakeling van het toernooi waardoor hij net niet op mocht voor de wedstrijd om brons.

Noud eindigde op dezelfde plaats in zijn categorie doordat hij bij zijn laatste partij een scheidsrechter beslissing tegen kreeg. Het was nek aan nek, waarbij beide judoka’s veel aanvallen hebben gemaakt. Om hier te komen begon hij met een winst partij met ippon. Na meerdere heupworpen met bijna score lukte het hem om door te werken naar een houdgreep en deze vol te houden tot het ippon was. De ronde erna had hij een tegenstander die moeilijk in beweging te krijgen was, Noud heeft meerdere pogingen gedaan hem om te krijgen maar werd hierbij helaas doorgestuurd en kreeg een punt tegen. In de herkansing heeft hij nog een partij gewonnen door wederom een houdgreep te pakken.

Het waren 2 leerzame zondagen op rij, met eerst een voorronde om zich te plaatsen en vervolgens in Beverwijk zich te meten met de besten van heel Noord-Holland.