De Poedersuikers winnen het Oliebollentoernooi 2023

30-12-2023

Op 30 december werd bij Dojo ’t Loo weer het traditionele Oliebollentoernooi gehouden.

Zoals elk jaar was het weer een sportief en gezellig festijn. Alle judoka’s van Dojo ’t Loo met of zonder ervaring kunnen hier aan meedoen. Het was de organisatie weer gelukt om van 60 deelnemers in de leeftijd van 4 tot 20 jaar gelijkwaardige teams te maken waardoor de uitkomst altijd weer een verrassing is.

Voor veel van de jongste deelnemers was dit hun eerste judowedstrijd, dus voor hen was het soms best een beetje spannend. De nieuwkomers werden niet alleen door de teamcaptains, maar ook door hun oudere en meer ervaren teamgenootjes flink aangemoedigd.

De meegekomen familieleden lieten zich ook niet onbetuigd in de aanmoedigingen. Kortom, het was weer een sportief feestje voor iedereen.

Er werd stevig maar sportief gestreden om de prijzen. Pas in de laatste rondes vielen de beslissende punten.

Het team de Poedersuker onder leiding van Teamcaptain Karen ging er dit jaar met de winst vandoor.

De Berliner Bollen onder leiding van Jonne gingen er met het zilver vandoor en de Appelflappen van Birgit mochten de derde prijs in ontvangst nemen. Voor de Oliebollen van Di-AN en de Servetjes van Bas was er ieder geval ook een mooie medaille als herinnering aan het toernooi.

 Na afloop waren er uiteraard voldoende oliebollen en appelflappen voor iedereen om het sportieve jaar feestelijk af te sluiten. Een uitgebreid fotoverslag is te vinden in het Fotoalbum