Twee judoka's van Dojo 't Loo plaatsen zich via het DK-18 voor het NK

28-01-2024

Zondag 28 januari stond het DK-18 op het programma, de voorronde om je te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Wegens ziekte en blessures was de groep van Dojo 't Loo helaas aardig uitgedund en deden alleen Gwynne de Bruijn en Michelle Otto mee.

Michelle zat in een poule van drie. De eerste partij begon zij goed met haar pakking, maar kwam op de grond al snel in een verwurging terecht die zij niet meer kon tegenhouden. De tweede wedstrijd stond ze tegen een bekende tegenstander, waar ze de vorige keer snel van verloor. Vandaag ging het een stuk beter. Door goed op haar pakking te letten maakte zij het haar tegenstander moeilijk. Helaas kreeg ze toch een score tegen en verloor deze partij ook. Omdat de eerste 4 deelnemers door mogen kreeg Michelle ook een brief voor het NK.

Gwynne zat in een poule met vijf deelnemers en heeft dus vier keer mogen judoën. Ze zat helemaal onderaan in het gewicht en was dus vrij licht in vergelijking met haar tegenstanders. De eerste ronde was nog even inkomen, en ging verloren. Maar hierna ging haar pakking goed vooruit. Dit zorgde ook voor een mooie ippon bij haar 2e partij. De volgende twee gingen verloren, wat haar een 3e plaats en een ticket voor het NK opleverde.