Tweede ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

12-02-2017

Tweede ontwikkelingstoernooi


Op zondag 12 februari was het weer tijd voor het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna. De sneeuw trotserend begon de dag al vroeg voor Sebastian Haasnoot, Daan van Waggendorff van Ryn en coach Maaike Stevenson. De jongens zaten bij elkaar in de poule. Onderling stonden de jongens hard te vechten en scoorden de jongens allebei een wazari. Hierdoor was de puntentelling gelijk en wees de scheidsrechter een winnaar aan; Daan. Sebastian verloor nog een partij, maar wist er ook twee te winnen met ippon. Hiermee eindigde hij als derde. Daan verloor ook een partij, maar won er nog twee met een houdgreep en een mooie heupworp, dit was goed voor een 2e plaats.


Zijn broer Luuk kwam in het tweede blok in actie, hij eindigde een stapje hoger, namelijk op de 1e plaats. Zijn vijf tegenstanders hadden niets in te brengen tegen zijn linker heupworp. Sam van der Veek heeft nog niet zoveel wedstrijdjes gedaan, maar stond goed te judoën. Hij won twee partijen met een houdgreep en verloor ook twee partijen, maar eindigde op een mooie 2e plaats. Jesse Molen moest vijf partijen. Het was nog even inkomen na lange blessure tijd, maar elke partij werd zijn judo steeds wat beter. De laatste partij won hij hierdoor op scheidsrechter beslissing. Roan Krom eindigde als 3e met twee maal winst en twee maal verlies.


In blok drie kwam Bruno van Beek ook coachen vanwege de grote groep. Wobbe Kruize, May Witjes en Pablo van Ginkel zaten samen in een poule. May was heel aanvallend, maar de worpen lukten helaas net niet. Op de grond rolde ze een aantal keer in de houdgreep. Ook Wobbe rolde een aantal keer in de houdgreep, maar wist op die manier ook een partij te winnen. Pablo werd 2e door drie partijen met wisselend judo te winnen. Sofie Oosterink en Michelle Otto werden allebei 2e in hun poule. Beiden verloren ze een wedstrijd, maar wonnen de andere twee met houdgrepen en mooie worpen. Bjorn Krom, Magda Uijtenhaak en Jayden Campagne zaten ook samen in een poule. Jayden verloor de onderlinge strijd met beiden. Tegen Magda was het spannend en beiden scoorden wazari’s. Hij verloor nog een partij, maar won er ook nog twee met ippon. Magda verloor van Bjorn en de latere nummer 1, maar wist de rest met een houdgreep en wazari’s te winnen en werd 3e. Bjorn verloor ook een wedstrijd, maar de rest won hij. Tegen Magda maakte hij een hele mooie worp. Hij werd 2e van de poule.


Het laatste blok eindigde Denise Otto als derde door 2 keer te verliezen en een keer de winnen met een goede houdgreep. Sam Beukers zat in een poule van 2 dus werd haar poule samengevoegd met de -42. Hier wist ze een te winnen binnen 5 seconden, maar de rest niet. Toch werd ze 2e doordat de poules wel een aparte prijsuitreiking hadden. Eline van der Veen kwam helaas een aantal keer in een houdgreep terecht, maar wist ook te winnen met een hele mooie heupworp. Lex Gast mocht op het hoogste podium gaan staan door drie keer te winnen. Een binnen 3 seconden met een heupworp, maar de laatste moest hij er hard voor vechten. In de laatste 5 seconden kon hij nog een houdgreep pakken en wist zo te winnen. Al met al een geslaagde dag voor de judoka’s van Dojo ’t Loo.