Derde ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

02-04-2017

Vandaag werd in Anna Paulowna de derde ronde van het ontwikkelingstoernooi gehouden. Vanuit de dojo kwamen 13 judoka’s mee om te strijden om de medailles.

In de ochtendgroep waren Sebastiaan Haasnoot, Sil Elfring en Daan van Waggendorff van Rijn aan de beurt. Daan wist met drie spetterende winstpotten de eerste prijs binnen te halen. Sil en Sebastiaan zaten bij elkaar in de groep, Sil wist twee van de vijf wedstrijden te winnen en Sebastiaan wist er één te winnen. Hierdoor werden beide judoka’s gedeeld derde.

In de tweede groep waren Roan Krom, Jesse Molen, Sam van der Veek en Luuk van Waggendorff van Rijn aan de beurt. Jesse was vandaag de beste van zijn poule en wist vier potten te winnen met ippon, hij werd hierdoor eerste. Sam (die bij Jesse in de groep zat ) wist er één te winnen met een houdgreep en stond de andere wedstrijden goed te knokken, maar had helaas de ervaring voor de winst nog niet. Sam werd ook gedeeld derde. Roan wist drie van de vier wedstrijden te winnen en werd hiermee tweede. Luuk won ook drie van de vier wedstrijden, maar omdat de tegenstander waar hij van verloor ook nog een keer verloor wist Luuk toch nog kampioen te worden.

In de derde groep mochten Bjorn Krom, Pablo van Ginkel, Magda Uitenhaak, Wobbe Kruize en Michelle Otto aan de slag. Bjorn die samen met Wobbe in de groep zat won vier van de vijf wedstrijden. Wobbe won daarbij ook vier van de vijf wedstrijden. Maar omdat Wobbe meer ippons had gemaakt werd Wobbe kampioen en werd Bjorn netjes tweede. Pablo was ook duidelijk de beste in zijn poule, hij wist met verschillende worpen alles te winnen en werd zo kampioen. Magda (die bij Pablo in de groep zat) bood tegen Pablo nog veel weerstand maar moest het helaas afleggen. Hierna won ze fraai een wedstrijd met een paar verschillende technieken. De wedstrijden hierna vocht ze hard, maar er zat helaas geen winstpartij in. Michelle Otto wist in haar poultje wel alle meiden achter zich te houden door twee wedstrijden te winnen. Helaas verloor ze ook drie wedstrijden van de mannen en werd ze gedeeld derde.

In de laatste groep was Denise Otto de enige om te strijden. Zij moest eerst drie wedstrijden tegen judoka’s die erg sterk waren. Ze was de enige van de dag die de wedstrijd uit kon judoën tegen de latere kampioen. In de twee volgende wedstrijden won Denise van twee meiden, helaas ging de laatste met een beetje pech verloren, maar ook Denise werd derde.

Samen met coach Mats en Kars hadden de judoka’s weer veel geleerd op het toernooi.