Het Ben van der Eng Memorial toernooi in Beverwijk

02-04-2017

Afgelopen zondag was voor een groot deel van de g-judoka’s het Ben van der Eng Memorial toernooi in Beverwijk, met deelnemers uit vele landen.


’s Ochtends waren Dave Schol, Mike Maat en Mariama Keita aan de beurt. Na een leuke en uitgebreide warming-up konden ze aan de slag.

Dave en Mike zaten in dezelfde poule en moesten de eerste partij gelijk tegen elkaar. Dave verliest deze van Mike op beslissing. De tweede wedstrijd verliest Dave op beslissing, maar hij weet wel een mooie wazari te maken. De derde wedstrijd wint Dave met twee wazari’s. De vierde verliest hij en de laatste partij weet hij te winnen met een ippon.

Mike begint de eerste partijen voorzichtig en wint een paar keer op beslissing. Naarmate de wedstrijdjes vorderen gaat hij steeds meer inzetten en laat hij een paar mooi technieken zien. Hij wordt derde. Mariama is in het begin een beetje overrompelt en laat zich te makkelijk vallen. Ze wint de derde partij wel met een mooie techniek. De laatste wedstrijd knokt ze hard, maar helaas weet ze deze niet te winnen.


‘s Middags was het de beurt aan Timo Hup, Melvin Oostwal, Whesley Slootweg, Faye de Ruiter, Michelle Grossat en Jurgen Moolenaar.

Timo en Melvin zaten bij elkaar in de poule.

Timo moest er even inkomen, verloor zijn eerste wedstrijd maar kwam sterk terug door in zijn tweede wedstrijd maar liefst 4 x wazari te scoren!

Melvin won zijn eerste twee wedstrijden met sterk judo.

Daarna moesten Timo en Melvin tegen elkaar judoën. In een spannende wedstrijd ging het gelijk op, aan het einde van de partij was de stand gelijk maar wees de scheidsrechter Timo als winnaar aan.

Zowel Timo als Melvin wonnen beiden ook hun laatste partij; Hiermee werd Melvin 1e en Timo eindigde op een mooie 3e plaats.

Whesley zat in een zware poule.

Ondanks enorme inzet wist hij 4 van de 5 partijen niet in winst om te zetten. De vijfde partij tegen een veel hoger gegradueerde tegenstander wist hij wel prachtig met Ippon te winnen!

Whesley eindigde eveneens als 3e.

Faye had even tijd nodig om er even in te komen, na de eerste verlies partij kwam ze op stoom en won maar liefst 4 wedstrijden achter elkaar met staande en grondtechnieken.

Faye eiste hiermee een uitstekende tweede plaats op.

Michelle was in topvorm! Ze won haar eerste twee partijen heel snel met een flitsende schouderworp.

De derde partij werd met wazari gewonnen en de vierde wedstrijd stond gelijk aan het einde maar werd Michelle door de scheidsrechter als winnaar aangewezen.

Hiermee werd Michelle kampioen!

Jurgen moest in zijn poule flink aan de bak.

Hij wist vier partijen met verschillende technieken te winnen en de vijfde partij tegen een bekende tegenstander was heel spannend.

Helaas trok Jurgen aan het kortste eind maar eindigde wel op een fraaie tweede plaats.

De coaches waren zeer tevreden over de wedstrijden en de

judoka’s kunnen terugkijken op een uitstekend toernooi!