Diverse prijzen voor karateka's Dojo 't Loo tijdens Agerbeekcup

10-04-2017

Zondag 9 april waren de karateka’s van Dojo ’t Loo van de partij bij de Agerbeek-Cup in Heemskerk. 150 deelnemers van 7 scholen uit deze omgeving waren aanwezig.

Wij waren met 15 leden bij deze Cup. Het was een individueel toernooi, waarbij kata en kumite de boventoon voerden. Daarnaast deden we ook mee met 2 teams voor het onderdeel teamkata.

(Het synchroon lopen van een kata met 3 personen). Ikzelf (Jerry) heb me bezig moeten houden met scheidsrechteren.

 

In de ochtend waren we met Jochem van Zeist, Amos Hishal, Sam Coolegem en Di An Tan. Jochem was er als enige witte bander. Hij heeft de 1e kata gelopen en Ippon Kumite gedaan. Hij had het geweldig gedaan. Amos zat bij de oranje banders. Hij zat best wel in een zware poule en heeft zich kranig gedragen. Sam en Di An zaten samen in een redelijk grote poule. Beiden hebben alles gegeven, maar hoe ze hun best ook deden, het mocht niet

In de middag was het voor de oudere jeugd en volwassenen. Hier deden mee Lewi Hishal, Jonas Giesbertz, Lloyd Veer, Roberto Cappabianca, Wout Bakker, Joshua Nunes Cardozo, Emma Verkooijen, Marco Hoogland en Jolien Visser. Harry van den Boogaard heeft zich terug moeten trekken in verband met een blessure.

Er werd begonnen met het Regenboog toernooi tot en met de leeftijd van 16 jaar (Van iedere kleur band de beste deelnemer in een poule) Hier deden Jochem, Lewi, Jonas, Sam, Wout en Roberto aan mee. Als team deden ze het erg goed. Hier hadden Lewi (2e) Wout (1e) en Roberto (3e) prijzen gewonnen, proficiat.baten.

 

 

Vervolgens gingen we over op teamkata voor ouderen. Hier deden 2 teams van Dojo t Loo aan mee. Heiloo 1 (Joshua, Emma en Jolien) Heiloo 2 (Di An Tan, Wout en Roberto). De teams deden het erg goed, zeker Team Heiloo 1. Men liep de Heian Shodan. Heel strak, een perfect ritme en heel gelijk. Maar de scheidsrechters hadden blijkbaar een andere mening. Na 3 rondes zijn ze derde geworden. Wat voor velen een verrassing was, want men had toch de indruk dat zij zouden winnen. Omstanders, deelnemers en zelfs scheidsrechters konden hun ogen en oren niet geloven. Het was even zuur voor team 1. Team 2 heeft ook heel goed gedraaid. We gaan dit veel vaker oefenen dan zal je zien dat het een top team gaat worden.

 

Rond 14.00 uur begonnen we met de individuele kata's en Kumite voor de ouderen. Emma zat in een lastige poule. Het was best wel heftig, vooral tijdens het kumite. Emma had afgelopen week griep gehad, zij was dus nog herstellende, maar toch heel goed gedaan. Joshua heeft in zijn poule bij kata de 1e en kumite de 2e plaats behaald. Lewi, Jonas en Lloyd zaten in een zware poule en konden niets anders doen, dan hun best. En dat hadden ze ook gedaan. Wout en Roberto zaten ook samen op de shiao waar ik als hoofdscheidsrechter fungeerde. Dit was wel lastig voor mij, maar heb mijzelf zo neutraal mogelijk voorgedaan als scheidsrechter. Wout ging best wel goed, wat kleine aanpassingen en het wordt een kei. Roberto ging af en toe in de fout met z'n kata's, maar toch werd hij derde in zijn poule.

Als laatste moest Marco op voor het vrije gevecht. Dit is altijd een lastig onderdeel. Je zal jezelf goed onder controle moeten houden wil je een gevecht winnen. Marco ging best wel goed, wel wat enthousiast. Hij heeft niet kunnen winnen, maar is wel een ervaring rijker.

 Het was een leuk toernooi op zo'n prachtige dag waarbij iedereen heeft genoten.