de Soeverein Cup in Lommel

08-04-2017

Vorige week werd in Lommel (België) de Soeverein Cup gehouden. Sinds 3 jaar gaat Dojo't Loo met een groep judoka’s een weekend die kant op voor een mooi judoweekend met daarnaast veel gezelligheid.

Met een groep van 17 judoka’s ging iedereen vrijdag richting Veldhoven waar we ons onderkomen hadden. Op vrijdagavond werd er nog gezongen voor de jarige coach, waarna de kleinste judoka’s naar bed gingen. Zij moesten zaterdag presteren. Zaterdag waren eerst de judoka’s tot 13 jaar aan de beurt. Hier behaalden Elvin en Sija de eerste prijs door alle drie de wedstrijden met ippon te winnen. Otto werd eerste door twee van de drie partijen te winnen. Bjorn, Job, yesper, Roan en Stan wonnen knap 2 van de drie potten en werden tweede. Di an en May werden derde omdat ze één partij wisten te winnen. Sven en Lex haalde knokkend net niet de eerste drie, maar hebben net als de rest veel geleerd.

Op zondag was het de beurt aan de -15 en de -18 judoka’s. Met een Braziliaans systeem waarbij je tegenstander in de finale moet komen wil je een herkansing krijgen, was dit een moeilijke dag. Kars Kroon moest als eerste judoka de dag aftrappen en won deze netjes met een beenworp gevolgd door een sasae. In de tweede wedstrijd raakte hij echter geblesseerd aan zijn knie en was het toernooi over. Jonne Coolegem moest de eerste wedstrijd tegen de huidige Nederlands kampioen en latere kampioen van het toernooi, Jonne kreeg hierdoor wel een herkansing, maar deze ging helaas ook verloren. Fil Dekker stond de eerste wedstrijd lang te knokken, maar verloor helaas later met een armklem die net iets te lang door ging. Hierdoor was voor Fil het toernooi ook afgelopen. Bas de Laleijne had een nieuwe judotheorie bedacht en stelde met dit systeem, dat het beter was om de eerste wedstrijd tegen een goede judoka te staan, hierdoor had je meer kans op een herkansing. Zijn theorie bleek te kloppen, toen Bas de eerste wedstrijd tegen de nummer 3 van Belgie moest strijden. Deze judoka bleek later het toernooi te winnen, dus Bas had een herkansing. Hij kwam helaas minder ver in het toernooi toen hij zijn herkansing moest judoën tegen de kampioen van België. Hij bood dapper weerstand, maar het was niet genoeg.

Hierdoor was het judo avontuur ten einde. Het was een geslaagd weekend, dankzij het prachtige weekend en de sfeer van de judoka’s.