Successen Dojo 't Loo op Bloembollentoernooi

30-04-2017

Dit weekend werd in Anna Paulowna het 41e bloembollentoernooi gehouden. Voor Dojo t Loo kwam een groep van 14 judoka’s in actie op de mat.

In de vroege ochtend moesten Jesse Molen en Luuk van Waggedorff van Rijn aan de slag. Jesse wist met 5 winnende wedstrijden glansrijk door te gaan naar de kruisfinales. Hij verloor hier helaas in de halve finale van de nummer 3 van Noord-Holland terwijl Jesse hem 19 seconden in de houdgreep wist te houden. In de verliezers ronde won Jesse mooi, maar om de derde plek werd helaas verloren. Luuk won 3 wedstrijden in zijn poule en ging hierdoor ook door naar de kruisfinale de eerste wedstrijd verloor hij helaas van de latere kampioen. Hierna won hij met een mooi punt. Helaas kwam hij om de derde plek in de houdgreep en verloor zo zijn wedstrijd. Zo waren er twee vierde plekken in grote poules.

In de tweede ronde waren Stan, Job Wobbe en Magda aan de beurt. Voor Magda en Wobbe was het nieuwe gewicht in een oudere leeftijdsklasse nog een beetje wennen. Magda wist één wedstrijd goed uit te judoën en won deze. Wobbe wist nog twee wedstrijden te winnen en ging net niet door in de kruisfinale. Job en Stan wonnen in de poule beide 4 wedstrijden met overtuiging en gingen zo door naar de kruisfinale. Stan verloor de halve finale met op scheidsrechter beslissing wat niet helemaal klopte. De wedstrijd daarna wist Stan te winnen met een mooie uchi mata, helaas ging de wedstrijd om plek 3 verloren. Job won de halve finale met een mooie schouderworp en won de finale met een harde maki komi en werd zo ongeslagen kampioen.

Bij de mannen tot 15 jaar was een grote groep aan de beurt. Sven Witjes kon zijn pakking niet helemaal vinden vandaag waardoor hij zijn tegenstanders niet goed kon aanpakken. Otto Bosch miste wat wedstrijdritme om zijn tegenstanders te pakken. Yesper Brunekreef wist 1 wedstrijd te winnen in een zware poule. Jonne Coolegem in dezelfde klasse uitkomend was in zijn poule duidelijk de sterkste en wist alles met ippon te winnen. In de kruisfinale moest hij in de halve finale tegen de Nederlands kampioen, hij begon goed de wedstrijd, maar had later zijn voetenwerk niet op orde om dit door te zetten, hierdoor ging de wedstrijd verloren. De volgende wedstrijd werd gewonnen met een houdgreep. De wedstrijd om plek drie werd met een fraaie heupworp afgesloten en Jonne werd zo derde.

 Kars Kroon zat in een zware poule. Hij wist drie van de vier wedstrijden te winnen. Hierdoor werd hij op judopunten derde in de poule derde. Achteraf bleek dat hij nog wel gewonnen had van de latere nummer 2 van het toernooi. Mats Kroon was in zijn poule ook oppermachtig, hij wist 4 wedstrijden op ippon te winnen met verschillende worpen. Een van de wedstrijden was tegen de zoon van Dennis van der Geest, dit was een mooi punt. In de halve finale werd gewonnen en de finale was tegen een eeuwige rivaal. Uiteindelijk werd de wedstrijd op de pakking gewonnen door zijn tegenstander, hierdoor werd Mats nog wel mooi tweede.

In de laatste categorie moesten de -18 judoka’s en -15 meiden judoën. Sija Coolegem wist twee van de drie wedstrijden te winnen met straffen en een wurging, één wedstrijd ging helaas verloren met een houdgreep en Sija werd zo tweede van haar poule.

Fil Dekker was goed aan het knokken en won zijn eerste wedstrijd met een mooie linkse schouderworp, de tweede wedstrijd ging verloren met een houdgreep. De derde ging verloren met een houdgreep. Maar de laatste wedstrijd was een slopende partij die in de golden score in het voordeel van Fil werd gewonnen met een houdgreep. Al met al een mooie judodag met veel leermomenten voor de judoka’s.