Het Omringtoernooi in de Goorn

20-05-2017

Afgelopen weekend werd in de Goorn het Omring toernooi gehouden.

Zaterdag kwamen de mini’s en pupillen in actie. Bij de mini’s kon Daan van Waggendorf van Rijn 4 van de 5 wedstrijden winnen en werd zo tweede. Bij de A-pupillen wist Jorne Reitsma een wedstrijd te winnen, hij kwam net niet op het podium. Kami Dekker won drie wedstrijden en werd derde, Luuk van Waggendorf van Rijn won 4 wedstrijden en werd kampioen. Sam van der Veek wist vier wedstrijden knap te winnen en werd tweede en Jesse Molen won drie wedstrijden en werd derde.

Bij de B-pupillen kwamen Lex Gast, Denise Otto en May Witjes net niet op het podium, Jayden Campagne, Wobbe Kruize, Eline van der Veen, Magda Uitenhaak en Job Kroon werden tweede en Stan de Laleijne werd ongeslagen kampioen.

Op zondag waren de -15 en de -18 jaar judoka’s aan de beurt. Mats Kroon won een pot en verloor een pot, helaas kwam hij in de derde partij ongelukkig terecht en moest zijn toernooi staken door een knieblessure, Hu An Tan begon de dag sterk met twee winst partijen, hierna verloor hij er twee, maar werd hij wel mooi derde. Kars Kroon won 4 van de 5 wedstrijden en werd hierdoor mooi tweede. Jonne Coolegem was de beste van zijn poule en won 5 wedstrijden en werd zo kampioen. Sven Witjes won één partij met veel wazari’s maar kwam niet op het podium. Elvin Groefsema won twee partijen en verloor er ook twee, maar werd mooi derde. Bij de -18 jaar moesten Fil Dekker en Bas de Laleijne aan de slag. Beide zijn de jongste van hun klasse en hebben het nog erg zwaar. Bas wist een partij nog goed te winnen met een paar wazari’s, maar verder was de dag te zwaar voor ze.