Koegras Toernooi 't Zand

07-10-2017


Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!

Zaterdag 8 oktober begon de dag weer vroeg voor Jesse Molen, Luuk van Waggendorff, Sofie Oosterink en coaches Maaike Stevenson & Leon Ploem. Het was tijd voor het Koegras toernooi in ’t Zand, het eerste en daarom goed bezette toernooi van het seizoen. Door het grote deelnemersveld moest iedereen eerst in een poule judoën, hiervan gingen de beste 2 door naar de kruisfinales.

Jesse stond heel goed te judoën, maar door een paar ongelukkige momentjes verloor hij de eerste partijen. Gelukkig ging het in de laatste partij goed en won hij deze mooi met een houdgreep. Sofie werd de eerste partij overgenomen. De volgende twee wedstrijdjes wist zij te winnen met ippon door hele mooie worpen te laten zien! Met een laatste verliespartij werd ze 2e van de poule. Ook Luuk werd 2e in de poule. De eerste verloor hij, maar daarna won ook hij twee keer met ippon. Waarvan één met een hele goede heupworp. Helaas wist zowel Luuk als Sofie tijdens de kruisfinales niet op het prijzenblok te eindigen.

Bij het volgende blok deden May Witjes, Job Kroon, Stan de Laleijne en Wobbe Kruize mee. May en Wobbe zaten in dezelfde poule, de onderlinge strijd werd gewonnen door Wobbe. Door nog twee partijen te winnen en een te verliezen mocht hij door naar de kruisfinales, waar hij bijna bij een derde plek kwam. May stond hard te vechten, maar rolde bij al haar wedstrijdjes helaas in een houdgreep. Stan begon met twee winstpartijen en een verliespartij. Door af en toe niet helemaal op te letten strandde hij ook in de kruisfinales. Job begon zijn dag goed met een hele mooie en harde heupworp. Door nog 2 winstpartijen en 2 verliespartijen kwam hij helaas net niet in de kruisfinales.

Tot slot waren Mats Kroon, Fil Dekker, Sven Witjes, Elvin Groefsema, Hu An Tan en Floris van Groen aan de beurt. Zoveel partijen als de eerste 2 groepen mochten judoën, zo weinig had Floris er. Zijn eerste partij belandde hij in een houdgreep. De tweede tegenstander had opgegeven. Na 2 uur wachten en niets doen mocht hij eindelijk weer. Maar hij was er toch een beetje uit en verloor helaas. Hu An was goed aan het knokken, zorgde voor een goede opbouw, maar toch waren zijn tegenstanders allemaal een maatje te groot. Ook Sven liet een goede pakkingsopbouw zien, maar het lukte ook hem niet om een partij te winnen. Mats moest even inkomen en verloor zijn eerste partij. Daarna wist hij er 3 goed te winnen en mocht hij door naar de kruisfinales. Hier verloor hij de eerste, ondanks dat hij het grootste deel van de tijd beter was. Door daarna wel te winnen eindigde hij als derde. Fil kwam een trede hoger uit. Hij had een kleine poule waardoor hij twee keer tegen zijn tegenstanders moest. Van de eerste verloor hij twee keer, maar hij wist ook twee keer goed te winnen van de ander. Elvin mocht de hoogste trede op het podium beklimmen door afwisselend judo te laten zien en zijn drie partijen met ippon te winnen.

Iedereen stond goed te judoën en bijna alle judoka’s hebben lekker veel partijen mogen draaien. Goed om weer in het wedstrijdritme te komen!