West Friese jeugd competitie, tweede ronde

21-10-2017

Vandaag was de tweede ronde van de West Friese Jeugd competitie. Deze ronde werd georganiseerd door Salomons in Zaandam.

De eerste ronde mocht het team tegen de thuisploeg, die net als Dojo ’t Loo de vorige ronde al hun wedstrijden gewonnen hadden. Jorne Reitsma gaf in het lichtste gewicht meteen het goede voorbeeld door met ippon te winnen. In de -30 hadden we helaas niemand, waardoor het weer 1-1 stond. Vervolgens maakte Wobbe Kruize twee hele nette scores waarna zijn tegenstander niet meer verder wilde. Hierdoor was er weer de voorsprong. Deze werd vervolgens ook niet meer uit handen gegeven. Job Kroon maakte een spectaculaire schouderworp, Lex Gast volgde scherp op te grond met een houdgreep. Floris van Groen werd helaas overgenomen en kwam in een houdgreep. Jonne Coolegem en Kars Kroon wonnen vervolgens netjes hun partij door zich goed aan de opdracht te houden die was meegegeven. Hu An Tan wist in de eerste paar seconden zijn tegenstander bijna te verrassen, kwam nog uit een houdgreep maar kon de partij helaas niet winnend afsluiten. Eindstand 12-6.

De tweede partij was de tegenstander het team van Nijhoff. Nu mocht Sebastian Haasnoot in het lichtste gewicht aantreden, helaas rolde hij in een houdgreep. Jorne was een gewicht doorgeschoven, hij wist met veel inzetten de partij op beslissing te winnen. Jesse won zijn partij heel snel. Lex en Job waren van gewichtsklasse gewisseld maar dat maakte voor het resultaat niet uit. Beiden wisten hun partij winnend af te sluiten. Floris kwam achter en moest daarom wat risico nemen, dit pakte helaas niet in zijn voordeel uit. Jonne wist weer te winnen met degelijk judo. Kars en Hu An wonnen ook omdat zij geen tegenstander hadden. Eindstand 14-4.

De laatste partij van vandaag was tegen het team Krommenie/Heemskerk. Sebastian was goed eigen worpen aan het proberen en wist zijn tegenstander bijna te gooien maar kwam ongelukkig in een houdgreep terecht. Jorne was goed in vorm vandaag en wist ook deze partij winnend af te sluiten met scores van verschillende worpen. Jesse had er ook weer zin in en scoorde ook meerdere keren. Lex maakte een nette voetveeg, Job ging goed door op de grond en pakte zijn tegenstander in de houdgreep. Deze ronde mochten vervolgens Stan de Laleijne en Yesper Brunekreef aantreden. De mannen wisten hun oudere vrouwelijke tegenstandsters met hard knokken en goed de opdracht te judoën te verslaan. Kars sloot zijn partij winnend af en hield daarbij netjes rekening met zijn iets lagere niveau van zijn tegenstandster. Hu An had een zware tegenstander, ondanks goede inzet verloor hij. Eindstand 14-4.