Noord Hollands kampioenschap B pupillen

05-11-2017

Noord Hollands kampioenschap B pupillen.

Vanmorgen stond, naast ons eigen toernooi bij de dojo, voor drie judoka’s het Noord Hollands kampioenschap op het programma. Bjorn Krom, Job Kroon en Stan de Laleijne hadden zich vorige week weten te plaatsen.

Bjorn had in de eerste ronde een vrijloting waarna hij meteen hard aan de bak moest tegen de latere nummer 2. Hij was hard aan het knokken maar dit jongetje was helaas nog een maatje te groot. Met dezelfde inzet ging hij de partij erna in. Dit was een jongetje waar hij vorige week bij de voorrondes nog van verloren had, nu kwam hij weer op achterstand, maar deze keer wist Bjorn de score de laatste 20 seconden voor tijd gelijk te maken en vervolgens met een nette houdgreep de winst naar zich toe te trekken. Zijn volgende partij ging gelijk op, Bjorn was veel worpen aan het inzetten, hij kreeg zijn tegenstander alleen net niet om. Door een bestraffing voor een mislukte worp zat voor Bjorn na deze partij het toernooi er helaas op.

Job begon de ochtend met een spannende partij die door de scheidsrechters beslist moest worden omdat er geen scores of straffen waren toen de tijd voorbij was. Job kreeg unaniem de winst toegewezen. De volgende partij kwam hij goed door met drie mooie scores. In de halve finale zat Job een paar keer dichtbij een score maar door een goed getimede actie van zijn tegenstander ging hij helaas op zijn rug. De wedstrijd om de derde plaats was heel spannend, Job kwam een straf voor. Vlak voor tijd kreeg Job ook een straf waardoor het weer gelijk stond. Er moest weer een beslissing van de scheidsrechters aan te pas komen. Deze keer was het niet unaniem, met 2 – 1 trok Job helaas aan het kortste eind en daarmee was er net geen podiumplaats voor hem.

Stan won zijn eerste wedstrijd overtuigend met een score, gevolgd voor een houdgreep. In de tweede ronde begon Stan weer goed, hij maakte alleen 1 foutje door een keer met zijn andere hand eerst te pakken. Dit werd door zijn tegenstander meteen afgestraft met een score, deze score kon Stan vervolgens niet meer terug halen. In de verliezersronde wist hij vervolgens twee partijen heel netjes te winnen, de eerste met een mooie heupworp en de tweede met goed grondwerk. Hierdoor mocht ook Stan om de derde plaats judoën. Hier kwam hij een jongen tegen waar hij vorige week twee keer van verloren had, maar hij liet tussen de eerste en tweede partij al veel vooruitgang zien. Die lijn trok hij vandaag door, na een goede gelijk opgaande partij moesten ook hier de scheidsrechters een winnaar aanwijzen. Ook hier was het niet unaniem, 2 – 1, maar helaas in het nadeel van Stan.

Alle drie de jongens mogen trots zijn op hun behaalde resultaten. Ze hebben met veel inzet en doorzettingsvermogen staan judoën. Pijntjes werden overwonnen en ze hebben het beste uit zichzelf naar boven gehaald. Helaas was dat net niet genoeg voor een podiumplaats, maar de verschillen waren erg klein vandaag.