Ippon Trophy Antwerpen

03-12-2017

 Zondag 3 december stonden 5 judoka’s van Dojo ’t Loo in België op de mat. ’s Morgens mocht May Witjes het spits afbijten. Haar 1e tegenstander begon fel maar May controleerde haar met een goede pakking en won met een mooie heupworp. De tweede won ze met ippon door een houdgreep. Bij haar laatste partij lukte het niet om tot een score te komen, maar won ze door haar vele aanvallen. May mocht dus met de 1e prijs naar huis.

 In het middagblok was eerst Stan de Laleijne aan de beurt. De eerste partij liet hij zich overrompelen door zijn tegenstander en verloor met ippon. Daarna wist hij zich te herpakken met een houdgreep. De laatste bleek voor vandaag nog een maatje te groot, maar toch werd Stan nog 3e. Tot slot mochten Sven Witjes, Elvin Groefsema en Yesper Brunekreef nog judoën. Elvin moest weer even wakker worden na het lange wachten en kreeg een wazari tegen. Gelukkig maakte hij later een mooie heupworp en kreeg ippon. De andere twee partijen verloor hij helaas met wazari en ook Elvin werd 3e.

 Yesper kwam 1 trede hoger uit. Zijn eerste 2 partijen kon hij zijn tegenstanders doorsturen en de partijen afmaken met houdgreep. De laatste kwam hij er niet doorheen en kreeg scheidsrechterbeslissing tegen.

 Sven stond goed te judoën vandaag, regelde zijn pakking en nam initiatief. De eerste partij stuurde hij de ander door. De tweede won hij met ippon door een houdgreep en tot slot won hij met een mooie Ko soto gari (beenworp). Sven mocht net als zijn zusje met de 1e prijs naar huis.