Na de 3e ronde WFJJC nog steeds ongeslagen

12-11-2017

Na de 3e ronde WFJJC nog steeds ongeslagen

 (een inmiddels wat ouder bericht)

Op 12 november stond alweer de derde ronde van de West Friese jeugd competitie op het programma. Ook een aantal judoka’s die niet in het team stonden waren weer aanwezig om de rest aan te moedigen.

De eerste wedstrijd was tegen het team van Ryu Kensui. Sebastian Haasnoot won zijn eerste partij in het team met een houdgreep. Vervolgens mocht Jorne Reitsma aantreden, ook hij wist zijn partij op de grond te winnen. Roan Krom stond dit seizoen voor het eerst in het team. Hij stond hard te knokken, zette veel worpen in maar verloor helaas op beslissing van zijn grotere en meer ervaren tegenstander. Lex Gast wist helaas ook niet te winnen. Job Kroon, Stan de Laleijne, Jonne Coolegem, Kars Kroon en Hu An Tan wonnen vervolgens allemaal hun partij en daarmee kwam de eindstand uit op 14-4.

De tweede partij tegen Salomons was het nog even spannend, maar de ongeslagen status is behouden gebleven. Sebastian en Jorne rolden allebei een beetje ongelukkig in de houdgreep. Wobbe Kruize won zijn partij net als Job. Lex wist ondanks dat hij zelf veel initiatief toonde zijn wedstrijd niet te winnen. Floris van Groen moest tegen een meisje waar hij vorige ronde ook al tegen had gejudood, helaas met hetzelfde resultaat. Om de winst binnen te slepen moesten de laatste drie partijen gewonnen worden. Jonne maakte meerdere scores met spectaculaire technieken. Kars wist geduldig te wachten tot zijn tegenstander fouten begon te maken om dat vervolgens onmiddellijk af te straffen. Mats Kroon won zijn partij met een hele mooie heupworp om te eindstand op 10-8 uit te laten komen.

De laatste partij werd weer met groot verschil in eindscore binnen gehaald. Sebastian was weer goed aan het proberen maar kwam net een beetje tekort. Jorne en Roan wonnen hun partij. Hierna wist Lex met een nette schouderworp gevolgd door goed grondwerk ook te winnen. Job kon ook deze partij zijn ongeslagen status behouden. Stan kwam in een houdgreep terecht waar uit wist te komen, helaas was dit net nadat de tijd voorbij was. Jonne, Kars en Mats wisten allemaal mooie scores te maken. Ook deze partij werd met 14-4 afgesloten.