Brons voor Karen Stevenson op het Masters judo toernooi in Sint Petersburg

17-12-2017

Karen nam dit weekend deel aan het Master toernooi in Sint Petersburg. Dit is het eindejaarstoernooi voor het judo, waarvoor de top 16 van de wereld wordt uitgenodigd.

In de eerste ronde trof Karen de Oezbeekse Yuldashova en scoorde in deze partij meerdere keren. Uiteindelijk werd met een fraaie schouderworp de partij beslist met ippon van Karen.

In de kwartfinale werd helaas verloren van landgenote Guusje Steenhuis, de huidig nummer 1 van de wereldranking. In de herkansing wist Karen zich echter uitstekend te herpakken en won van de nummer 4 van de wereld, de Française Tcheumo. Ze had hiervan tijdens EK eerder dit jaar nog verloren. In een spannende strijd kwam Karen al vroeg op voorsprong met een wazari. Tcheumo wist echter later de stand gelijk te trekken, waardoor uiteindelijk een golden score nodig bleek. Karen was de meest aanvallende judoka en zat een aantal keren dicht bij een score. Uiteindelijk kreeg de Française een straf voor passiviteit, waardoor Karen door mocht naar de strijd om het brons.Daar trof ze de Russische Dmitrieva, waar ze in eerdere toernooien steeds van had weten te winnen. Toch was een stugge strijd, die uiteindelijk ook pas in de golden score werd beslist door een straf wegens passiviteit voor de Russin. Een knappe en welverdiende bronzen medaille op dit zwaar bezette toernooi was daarmee een feit.