Wit-gele banden toernooi Van der Kolk

21-01-2018

Vandaag  werd het jaarlijkse wit-gele bandentoernooi gehouden bij Tom van der Kolk. In de ochtendgroep kwamen Maarten Roubos, David Roubos, Daan van Waggendorf en Joyce Pepping. David won zijn eerste wedstrijd door de meeste aanvallen te maken, verloor zijn tweede wedstrijd maar deed veel aanvallen, de derde won hij door drie wazari’s te scoren en won zijn laatste wedstrijd met een ippon door zijn tegenstander in de houdgreep te leggen. Hiermee werd David tweede. Maarten en Joyce zaten bij elkaar in de poule. Maarten won zijn eerste twee wedstrijden met ippon door mooie combinaties te maken. De derde wedstrijd was tegen Joyce. Ze waren aan elkaar gewaagd. Maarten won op scheidsrechters beslissingen. Joyce won één partij op scheidsrechters beslissing en verloor er twee. De twee tegenstanders van Joyce deden dit ook waardoor Joyce en haar twee tegenstanders nog een keer tegen elkaar moesten judoën. Hierna won Joyce twee keer overtuigend. Zo werd Maarten eerste in de poule en Joyce tweede. Daan van Waggendorf won drie partijen overtuigend met mooie heupworpen en werd zo kampioen.

In het tweede blok kwamen zeven judoka’s in actie. Roan Krom won drie partijen met verschillende punten en werd zo kampioen. Ook Simon Verbeek won ook net als Roan al zijn wedstrijden en werd ook zo kampioen. Daan Kamping en Sam van der Veek zaten bij elkaar in de poule en moesten de eerste wedstrijd tegen elkaar. Sam wist deze in zijn voordeel af te sluiten. Daan won zijn volgende wedstrijd wel met een mooie houdgreep en verloor helaas zijn laatste wedstrijd en werd derde. Sam wist zijn tweede en derde wedstrijd met overtuiging te winnen en werd zo kampioen. Jorne Reitsma won drie wedstrijden met een houdgreep en verloor helaas zijn vierde wedstrijd en werd zo tweede. Kami Dekker moeste een beetje inkomen vandaag, maar won uiteindelijk wel drie van haar vier wedstrijden en werd zo tweede. Sil Elfring stond vandaag hard te strijden en verloor de meeste wedstrijden net aan van zijn tegenstanders. Hierdoor kwam hij net niet op het podium.

In het laatste blok kwamen Victor Hoogeveen, Celine Kleimeer, Jesse Molen en Pablo van Ginkel. Victor en Celine moesten de eerste wedstrijd tegen elkaar. Celine won deze met een fraaie beenworp. Celine ging hierna door met een winning streak en won ook haar laatste wedstrijd in de laatste paar seconden terwijl ze achter stond. Victor won nog twee wedstrijden en verloor de laatste wedstrijd met scheidsrechters beslissing. Zo werd Celine kampioen en Victor derde. Jesse zat in een kleine poule en moest tegen elke tegenstander twee keer. Hij won beide keren van zijn twee tegenstanders omdat hij zijn pakking en voetenwerk heel scherp had en werd zo kampioen. Pablo stond tegen iets zwaardere tegenstanders, maar hij was veel technischer en kon hierdoor drie wedstrijden met verschillende technieken winnen. Hierdoor werd de dag afgesloten met een eerste prijs.

Uiteindelijk is er veel geleerd en is er een mooi resultaat neergezet op het eerste toernooi van het nieuwe kalenderjaar.