Afdelingskampioenschappen A-pupillen Anna Paulowna

04-03-2018

Afdelingskampioenschappen A-pupillen

Vandaag werd in Anna Paulowna het afdelingskampioenschap judo voor A-pupillen gehouden. De beste 6 judoka’s van deze afdeling plaatsen zich voor de Noord-Hollandse kampioenschap waarin de beste judoka’s van de drie afdelingen in Noord-Holland samen komen om te strijden voor de titel Noord-Hollands kampioen.

Maar zover is het nog niet want er moest eerst gestreden worden voor een top 6 positie in afdeling Noord-Holland-Noord

Als eerste kwam Sebastiaan Haasnoot in actie. Hij zat in de grootste poule van 20 judoka’s. In 4 poules van 5 judoka werd er eerst gestreden. Sebas begon lekker en scoorde 4 wedstrijden op rij punten met zijn favoriete techniek de schouderworp ippon seoi nage. Hierdoor plaatste hij zich voor de kruisfinales. Hierin gingen helaas 2 wedstrijden verloren en zo mocht Sebas nog wel strijden om een reserveplek. Hierin werd wederom weer gewonnen met een schouderworp. Hierdoor werd Sebas 7e en mag hij volgende week alleen judoën als er een judoka uitvalt.

Jorne Reitsma zat in een groep van 10 en moest eerst doorkomen in zijn poule. Hierin werd met heupworp harai goshi, schouderworp seoi nage, een overname en een uchi mata heupworp gewonnen hierdoor werd hij kampioen in zijn poule. Hierna werd in de kruisfinale de eerste wedstrijd net verloren. Hierna herpakte hij zich en won de tweede wedstrijd. Hierdoor mocht hij strijden om de 3e plek. Hij scoorde twee keer een wazari en werd zo derde in zijn gewicht.

Als laatste was Luuk van Waggendorf van Rijn aan de beurt. Hij zat in een poule van 8 judoka’s en moest tegen alle judoka’s 1 keer judoën om te kijken hoe de top 6 er uit zou zien. Hij stond super sterk op de mat en kreeg in 7 wedstrijden maar 1 keer een wazari tegen waarna hij zelf toch nog een ippon scoorde. Alle andere wedstrijden kwam Luuk niet in gevaar en scoorde 5 keer ippon met een heupworp, en legde twee tegenstanders in de houdgreep waardoor hij alles had gewonnen en zich kampioen van deze afdeling mocht kronen.

Door deze 2 medailles en een reserveplek werd en sterk judo laten zien en mogen er in ieder geval 2 judoka’s en misschien 3 judoka’s volgende week strijden om de prijzen van Noord-Holland