Bloembollentoernooi Anna Paulowna

28-04-2018

In Anna Paulowna werd het 42e bloembollentoernooi gehouden. In de ochtendploeg beten Sven, Lex, Job en Bjorn het spits af. Lex won 2 partijtjes, Job en Sven wonnen er 1. Niemand haalde hierdoor de kruisfinale. Bjorn kon geen wedstrijdje winnen. Desondanks was het Bjorn degene die een prijs mee naar huis nam omdat hij met 4 judoka´s in zijn poule gedeeld derde werd.

In de groep hierna waren Yesper, Floris en Kars aan de beurt. Yesper won 2 van de 3 wedstrijden in de poule en ging zo door naar de kruisfinale. Kars won alle 3 zijn wedstrijden en ging ook door naar de kruisfinales. Floris stond lekker te knokken en won 2 van de 4 wedstijden. Helaas net niet genoeg voor de kruisfinales. In de kruisfinale verloor Yesper de halve finale waardoor hij derde werd. Kars won zijn halve finale en ook de finale werd winnend afgesloten zodat Kars kampioen werd.

Als laatste moesten Mats en Fil judoën. Mats won in zijn poule 3 van de 4 wedstrijden. Hierdoor mocht hij naar de kruisfinales. Fil had ervaren dat afvallen hem veel moeite kost en stond daardoor niet lekker op de mat te judoën. Hij haalde de kruisfinales niet. In de halve finale had Mats een pittige wedstrijd die ver doorliep in de golden-score. Hij won deze uiteindelijk met 3 straffen, hierdoor kon hij de finale niet voluit en werd zo tweede.