10de A-judo toernooi in Anna Paulowna

16-06-2018

Dit weekend werd op zaterdag in Anna Paulowna het 10e A-judo toernooi gehouden.

Vanuit Dojo t Loo waren er 5 judoka’s die streden om de prijzen. Swen won zijn eerste wedstrijd met een mooie beenworp en verloor een partij net aan. Hierdoor kreeg hij een zilveren medaille omgehangen.

Timo en Michelle zaten bij elkaar in de poule. Beide judoka’s wonnen hun eerste twee wedstrijden waardoor ze in de finale tegen elkaar moesten judoën. In die twee partijen had Timo een hele mooie ippon met een heupworp. In de finale werden worpen om en om ingezet, Michelle kreeg het voor elkaar om een wazari meer te scoren waardoor zij de partij won. Hierdoor was Michelle kampioen geworden en Timo kwam thuis met het zilver.

Maartje had veel last van spanning, maar na haar eerste partij die ze won met een hele sterke houdgreep, had ze er toch weer zin in. In de tweede wedstrijd viel ze helaas vervelend waardoor ze klaar was met wedstrijden. Desondanks kreeg zij ook een zilveren medaille.

Als laatste was Wesley aan de beurt. Hij won twee wedstrijden waarvan 1 van een hele zware tegenstander die hij goed controleerde met een houdgreep. Helaas moest hij tegen zijn geduchte concurrent die hij helaas niet kon gooien. Hierdoor werd ook Whesley tweede. Een mooi resultaat vandaag.