Toradoshi toernooi

08-07-2018

Op zondag 3 juni werd er door de judoka’s van Dojo ‘t Loo met een grote groep gestreden om de prijzen in Beverwijk op het Toradoshi toernooi.

In de ochtend verliep alles nog vlotjes. Bij de judoka’s tot 8 jaar behaalde Daan van Waggendorf van Rijn nog een mooie tweede plaats. Hierna haalden Luuk van Waggendorf van Rijn een gouden plak op en kreeg Jorne Reitsma het zilver omgehangen. Bij de judoka’s tot 12 jaar was er een eerste plaats voor Celine Kleimeer. Tweede werden Jesse Molen, Mays Witjes, Wobbe Kruize en Jayden Campagne. Het brons was er voor Sam van der Veek.

Toen de judoka’s tot 15 jaar tot 46 kg aan de beurt waren werd het een chaos. Elvin behaalde netjes een derde plek. Maar doordat de poule van Job Kroon niet goed werd verwerkt en Job 3 keer om het brons had gestreden bleken er uiteindelijk 5 judoka’s recht te hebben om een bronze medaille. Job had deze bronze medaille echt verdient.

Doordat dit veel tumult opriep liep de laatste groep een uur uit die hierdoor gesplitst starten. Het coachen verliep wat lastiger en omdat er ook nog twee judoka’s nog knock out gingen en er bijna een schouder uit de kom kreeg was het drama compleet. Ondanks deze vervelende voorvallen behaalden Kars Kroon, Jonne en Sija Coolegem nog een gouden plak. Sylvan de Groot werd tweede en een derde plek was er voor Floris Groen en Mats Kroon.