West-Friese jeugd judo competitie

30-09-2018

30 september begon het wedstrijdseizoen weer met een teamwedstrijd, de West Friese Judo Competitie. Nadat we vorig jaar kampioen waren geworden in de tweede klasse mochten we dit jaar in de eerste klasse judoën.

In het team stonden vandaag. Sebastiaan Haasnoot, Daan van Rijn, Sam van der Veek, Jesse Molen, Wobbe Kruize, Celine Kleimeer, Job Kroon, Lex Gast, Stan de Laleijne, Sija Coolegem en Floris Groen.

Omdat de -60 kilogram klasse eruit was gehaald en er een -24 kilogram klasse erbij is gedaan, hadden we helaas al een wedstrijd verloren omdat we nog geen judoka hebben tot 24 kilogram.

In de eerste ronde werd er gestreden tegen Top judo Amsterdam Zuid Oost. Met spannende potten wonnen Sebas, Daan, Sam Wobbe, Celine, Sija en Floris hun partij waardoor er met 14-4 was gewonnen.

In de tweede ronde werd tegen Ben Rietdijk aangetreden. Hier wonnen Daan, Jesse, Celine, Lex, Stan en Floris hun partij. Hierdoor werd er met 12-6 van Ben Rietdijk gewonnen.

De laatste partij was tegen Ebi Sports. Sebas kwam nog voor te staan maar kon het niet afmaken, Daan legde zijn tegenstander in de houdgreep. Sam werd overgenomen in zijn worp en verloor daardoor zijn wedstrijd. Jesse won weer met een mooie beenworp, waarna Celine in de houdgreep kwam en er niet meer uit kwam. Job werd overgenomen door zijn tegenstander waardoor de winst helaas al naar EBI sport ging. Sija won haar partij nog met een mooie beenworp. En Floris kon er net niet meer aankomen tegen zijn tegenstander waardoor de eindstand 12-6 voor EBI sports was. Hierdoor werd de laatste wedstrijd helaas verloren.

Maar over het algemeen gezien kan de dojo met opgeheven hoofd terugkijken op een goede eerste dag judo waarin in de eerste dag toch nog twee keer werd gewonnen en we deze klasse dus zeker wel aan kunnen.