Witte banden toernooi te Purmerend

07-10-2018

Op Zondag werd in Purmerend het witte banden toernooi gehouden. Een toernooi waar judoka´s goed hun wedstrijden leren judoën.

In de vroege ochtend stond Niels hard te vechten. Hij won twee partijen met verschillende technieken. Ook verloor hij er twee. Uiteindelijk kreeg hij wel een mooie beker mee naar huis.

In de tweede groep was Erik aan de beurt. Hij wist met een houdgreep en een heupworp en een scheidsrechtersbeslissing zijn partijen te winnen waardoor hij op de hoogste trede op het podium stond.

In de laatste groep waren Joep, Sven, Iwan en Timo aan de beurt. Sven was vandaag oppermachtig en won al zijn partijen. In dezelfde poule was Joep ook hard aan het knokken. Hij verloor twee wedstrijden, maar won er ook drie, waardoor Sven kampioen in de poule was en Joep nummer drie. Iwan vond zijn eerste wedstrijd erg spannend, maar stond lekker te knokken. Uiteindelijk kreeg hij wel een mooie prijs mee naar huis. Zijn broer Timo ging als een trein. Hij won drie partijen op rij. Hierna verloor hij er helaas één. Maar zijn laatste wedstrijd werd met een sterke houdgreep gewonnen. Hierdoor kreeg hij een tweede prijs mee naar husi.