Koegras toernooi in 't Zand

06-10-2018

Zaterdag deden een aantal judoka's in 't Zand mee aan het Koegras toernooi.

In het ochtendblok kwamen Jorne, Sebas en Luuk allemaal hun poule door, waardoor ze allemaal in de kruisfinales mochten strijden om de medailles. Luuk won de halve finale, maar kon in de finale met een wazari voorsprong deze net niet volhouden en verloor hierdoor. Hij kwam toch met het zilver thuis. Sebas won ook de halve finale, maar kon het ook in de finale net niet afmaken. Jorne verloor de halve finale maar kreeg uiteindelijk toch het brons omgehangen.

In het tweede blok zaten Wobbe, Celine, Jesse en May in hetzelfde gewicht. Iedereen won minimaal 2 wedstrijden in de poule. Maar helaas kwam Celine door judopunten niet in de kruisfinales. May moest in de halve finale tegen Wobbe. Jesse verloor zijn eerste wedstrijd en moest zo tegen may in de verliezerspoule. Deze werd door Jesse gewonnen. Helaas kon hij het brons in zijn laatste partij niet opeisen en werd zo vierde. Wobbe maakte een foutje in de finale en die werd gelijk afgestraft. Maar desondanks heeft hij toch een mooie zilvere medaille meegenomen. Maarten was net terug van een jaar van blessures, groeide in het toernooi, maar kon net niet winnen. Hierdoor werd hij derde in zijn poule.

De middagploeg was helaas door organisatorische fouten niet helemaal scherp. Hierdoor lagen Job en Sven snel uit het toernooi. Kars en Pablo konden er gelukkig wel wat beter mee omgaan en wonnen beide vier wedstrijden. Kars verloor er helaas ook een waardoor hij tweede werd. Pablo werd ongeslagen kampioen.