Open Alkmaars Judotoernooi

14-10-2018

Vandaag werd in Alkmaar het jaarlijkse Open Alkmaarse judotoernooi gehouden. Met judoka´s uit Engeland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en zelfs Brazilië wisten we dat het vandaag een flinke uitdaging zou gaan dxworden.

Sija beet in de vroege ochtend het spits af. Zij verloor helaas de eerste wedstrijd. De drie wedstrijden hierna werd flink hard gejudood en werd er drie maal, waaronder 1 keer van een Zweedse, gewonnen met ippon. De laatste wedstrijd was om de derde plek en was helaas tegen de tegenstander uit de eerste wedstrijd. Hier werd  weer van verloren. Maar desondanks een goede prestatie.

May Witjes was hierna aan de beurt. Ze kon 1 partij winnen van een bekende tegenstander. De twee andere wedstrijden werden verloren. Celine had geluk met de loting en stond hierdoor in de halve finale door een vrijloting. Deze werd goed gewonnen met een beenworp. De wedstrijd in de finale werd nipt verloren met een straf. Hierdoor kreeg Celine het zilver omgehangen.

Wobbe en Jesse hadden het zwaar in hun klasse. Wobbe wist nog wel een wedstrijd te winnen en verloor er hierna twee. Jesse verloor twee wedstrijden.

Jayden won in zijn klasse twee wedstrijden met een houdgreep en een beenworp. Hierna verloor hij twee wedstrijden. Net als Roan die er niet doorheen kon komen.

Bij de -15 judoka’s kon Bjorn Krom niet door de pakking van de tegenstander heen komen en verloor hierdoor twee keer. Pablo won in zijn klasse nog wel knap van een Engelse judoka, maar verloor hiernaast nog twee wedstrijden.

Job Kroon verloor de eerste wedstrijd, won hierna zijn tweede wedstrijd, maar moest in de derde partij zijn meerdere erkennen. Elvin  (in dezelfde poule uitkomend) won zijn eerste twee wedstrijden en kwam hierdoor uit in de halve finale. Deze kon net niet gewonnen worden, waardoor hij om het brons mocht strijden. Deze kon hij ook net niet winnen en zo werd Elvin vijfde.

Stan de Laleijne moest in zijn poule de eerste wedstrijd tegen een Hongaar; die kwam hier niet voor niets en Stan kon deze partij niet winnen. De tweede partij won Stan wel goed met een mooie heupworp. De derde partij ging helaas weer verloren.

Kars en Yesper zaten ook bij elkaar in de poule. Yesper won zijn eerste partij met ippon van een Engelsman. Hierna werd verloren van de latere kampioen en moest hij strijden om het brons. Omdat Kars zijn eerste partij had verloren moest hij zich via de herkansingen herpakken. In zijn partij om het brons moest hij tegen Yesper. Die werd gewonnen door Kars en zo werd hij derde.

Di An Tan zat bij de plusgewichten en moest flink aan de bak. Met hard knokken lukte het hem net niet om zijn tegenstanders te pakken en zo werd hij vijfde in zijn poule.

Mats Kroon, net teruggekomen van veel blessureleed kon zijn terugkomst nog niet winnend afsluiten. Hij stond hard te knokken, maar na twee potten was zijn toernooi over.

Al met al een leerzaam moment voor alle judoka’s en trainer. En toch twee mooie prijzen mee naar Heiloo genomen.