Dojo 't Loo handhaaft zich op 2e plek in de West Friese Judo competitie

21-10-2018

Vanmorgen in onze eigen dojo was de tweede ronde van de WFJJC (1e klasse). Omdat we in sommige gewichten veel judoka’s hebben, waren er enkele wissels in het team ten opzichte van vorige ronde. Er werd  flitsend van start gegaan tegen Cees Veen. 

Sebastian, Daan, Luuk Celine en Job wonnen allemaal binnen een halve minuut hun partij. Sija moest iets meer moeite doen en kwam knap terug van een achterstand. Jayden en Floris wisten hun partij helaas niet winnend af te sluiten. Eindstand 12-6.

De tweede partij was tegen Karel Gietelink. Beide teams hadden geen judoka in de klasse -24kg. Daarna werd het een spannende strijd met om en om winst en verlies partijen. Sebastian gooide zijn tegenstander snel om. Daan werd overgenomen. Roan won ondanks een flinke kopstoot zijn partij met een houdgreep. Luuk verloor zijn partij, vervolgens won Celine netjes. Lex zijn tegenstander was duidelijk een maatje groter en zwaarder, deze kon hij dus niet winnen. Sija haalde met 3 straffen voor de tegenstander haar partij binnen. Floris verloor zijn partij. Hierdoor waren zowel het aantal gewonnen wedstrijden als het aantal judopunten gelijk en was het gelijkspel: 8-8.

De laatste partij was tegen Top Judo Amsterdam. Deze club was vorige ronde dik verslagen, maar had vandaag een sterker team meegebracht. Met een aantal onderling spannende partijen ging de winst nipt naar Amsterdam met 10-8. Daan, Roan, Celine en Sija wisten hun partij allemaal netjes te winnen. De anderen stonden hard te knokken maar verloren helaas. Dojo ’t Loo handhaaft zich na deze ronde keurig op de tweede plaats in de eerste klasse van de WFJJC. De teams blijken dit jaar flink aan elkaar gewaagd in de competitie, het zal dus nog spannend worden in de resterende speelrondes.