Het Dutch Open team toernooi

20-10-2018

Dit weekend werd  in Groningen het Dutch open team toernooi gehouden.

Op zaterdag waren de judoka’s tot 10 en tot 12 jaar aan de beurt.

Jorne Reitsma en Luuk van Rijn zaten in het team van talentenjudo Noord Holland Noord. Het team bestond uit 4 judoka’s, waardoor we al 1 punt achter stonden omdat het team uit 5 judoka’s moest bestaan. Maar het was vooral voor de ervaring. In een grote hal waar de judoka’s nog best van onder de indruk waren werd verloren van "Kings judo". Dit team werd uiteindelijk tweede, dus het was geen schande.

De partij daarna werd met 4-1 gewonnen van THAG. De volgende partij was tegen een Belgische groep,  "Oni puts". Deze werd in een spannende partij beslissend gewonnen door Luuk waardoor we met een score van 3-2 wonnen. De partij die ons in de kleine finale zou brengen werd helaas verloren van een Duitse groep die uiteindelijk derde werd. Al met al een mooie ervaring en mooie wedstrijden.

In de middag deden Joyce Pepping en May Witjes in het meiden team van talenten Noord Holland Noord mee De eerste wedstrijd werd gewonnen door Joyce, May en Rosalie ( Randers) waardoor Judo sport Oost verslagen werd.

De tweede wedstrijd was de halve finale tegen de Duitsers. Deze werd helaas met 3-2 verloren.

De wedstrijd die ons tot de kleine finale zou leiden werd weer met volle overtuiging gewonnen, waardoor we met 4-1 wonnen van een Duitse ploeg. Hierdoor mocht er gestreden worden om het brons.

In deze bronzen strijd gingen Joyce van Dojo't Loo en Jill van Bakker sports helaas onderuit. 0-2. Hierna won May haar partij en won Rosalie ook haar partij waardoor het gelijk werd, 2-2. De beslissende partij was in het voordeel van Layla (ook van Bakker sports). Helaas kwam ze in een houdgreep terecht en was het toernooi over. Maar er was een mooie dag afgesloten.

Zondag deden Stan de Laleijne, Elvin Groefsema en Kars Kroon mee in het team. Het team van talenten team Noord Holland Noord won de eerste wedstrijd van " Topsport Oost Groningen".

De tweede wedstrijd was tegen "Judosport Oost".

Deze was heel spannend. Eerst stonden de jongens 0-1 achter, toen werd  1-1 gemaakt. Daarna verloren ze er weer een, waardoor het 1-2 werd. Toen gooide Nigel ( Bakker Sports) z’n tegenstander en scoorde hij ippon, waardoor er een beslissende wedstrijd was van Kars tegen een judoka die wel 20 kilo zwaarder was. De grote judoka hoefde maar even mee te lopen en Kars dook eronder met een Seoi-nage en zo werd er gewonnen met ippon. 3-2 voor talententeam Noord Holland Noord.

De derde wedstrijd was ongeveer hetzelfde. Stan ( Dojo't Loo) en Sjors (Bakker sports)  wonnen hun partij. Hierdoor was het weer Kars die het moest afmaken en dat lukte door revanche te nemen op een judoka van wie hij verloor op het NK!

Het team plaatste zich voor de finale.

 In de finale was het een heel spektakel met licht en geluidsshow. De tegenstander was helaas te sterk en daardoor werd er met 4-1 verloren.

De judoka's van Talenten team Noord Holland Noord gingen met een zilveren medaille naar huis en dat is een mooie prestatie!

Het was een ontzettend leerzaam weekend voor onze judoka’s en ook voor coach Kars, waarbij de samenwerking met de andere clubs in Noord Holland z’n vruchten begint af te werpen.