Afdelingskampioenschappen B-pupillen in Anna Paulowna

04-11-2018

Vandaag werd in Anna Paulowna het afdelingskampioenschap gehouden voor de B-pupillen. Dit toernooi is voor alle judoka’s uit Noord-Holland-Noord tot 12 jaar. De beste 5 judoka’s van dit toernooi mogen volgende week judoën in Beverwijk voor het Noord-Hollands kampioenschap tot 12 jaar.

In het eerste blok had Maarten Roubos in het lichtste gewicht een kleine poule. Hij wist 1 partij netjes te winnen, de andere twee wedstrijden gingen helaas verloren. Maar hierdoor werd hij wel derde. Zo plaatste hij zich. Joyce Pepping wist in haar poule 3 wedstrijden te winnen met heupworpen en houdgrepen en werd zo derde in haar poule. Hierna mocht ze een wedstrijd spelen om de 5e en 6e plaats en deze werd ook knap gewonnen waardoor ook Joyce zich plaatste. Jayden Campagne en Roan Krom stonden hard te knokken en wonnen beide 3 wedstrijden in hun poule. Helaas kwamen ze 1 winstpartij te kort in hun wedstrijd en gingen hierdoor niet naar de kruisfinales.

May Witjes, Wobbe Kruize en Jesse Molen zaten in de grootste poule van de dag. 18 judoka´s moesten strijden om de beste 5 plaatsen. Jesse won twee partijen, maar verloor er helaas ook 3 in een van de sterkste poules. Hij weet nu goed wat hij moet doen om volgend jaar ook bij de beste 5 te komen. Wobbe en May wonnen er beide ook 3 in hun poule waardoor ze beiden door gingen naar de kruisfinales. Hier bleek de krachtstrijd erg zwaar en moesten zowel May als Wobbe strijden tegen elkaar om de 5e plek. Deze werd gewonnen door Wobbe en zo plaatste Wobbe zich en werd May reserve.

In de laatste groep stonden Victor Hoogeveen en Celine Kleimeer op de mat. Ondanks dat hij ziek was, won Victor een potje, helaas was het niet genoeg om door te dringen tot de laatste 5 judoka´s. Celine wist in haar poule 4 partijen te winnen met verschillende snelle ippons. Hierna won ze de kwartfinale en de halve finale ook met fraaie worpen waardoor ze in de finale kwam. Hier bleek haar tegenstander net een tikkeltje meer ervaring te hebben. Maar desondanks een prachtige prestatie.

Met 4 judoka´s die mee mogen doen om de medailles in Beverwijk kan het volgende week een mooie leerzame wedstrijd worden, met hopelijk als resultaat een podiumplek bij de beste judoka´s van Noord-Holland.