West-Friese senioren competitie: eerste ronde

27-10-2018

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde van de West Friese teamcompetitie gehouden. Dojo  't  Loo, dat een seizoen uit de competitie was, moest met een jong team wat nog weinig ervaring had in de West Friese Senioren flink aan de bak.

In het team stonden dit keer Floris Groen, Yesper Brunekreef, Kars Kroon, Dylan Haazelager, Wytze Duinmijer, Fil Dekker, Adam Bakker, Thijs Lesterhuis en Bart Boom.

De eerste wedstrijd was tegen Randers. Hier verloor Floris zijn partij. Kars haalde de score netjes naar een gelijke stand. Hierna had Wytze een lastige kluif aan zijn tegenstander en verloor zo. Fil kon het punt helaas niet terughalen naar een gelijke stand. Hierna scoorden Thijs en Bart wel een ippon. Maar omdat we het +90 kilo gewicht niet hadden werd er 4-3 verloren.

De tweede wedstrijd was tegen Kodokan. De eerste wedstrijd van Floris ging helaas verloren. Yesper won zijn partij weer. Hierna hadden Dylan en Adam, die voor het eerst meededen aan deze competitie, het net iets te moeilijk tegen judoka’s die ook meedoen aan NK’s. leerzame potten voor beide judoka's. Hierna konden Thijs en Bart de stand weer gelijk trekken naar 3-3, maar omdat we het zwaartste gewicht niet hadden werd er weer met een stand van 4-3 verloren.

Gelukkig kwam er verandering in de score in de laatste wedstrijd. Hierbij won Floris met goed judo zijn partij. Ook Fil, Thijs en Bart wonnen hun partij waardoor er met 4-3 werd gewonnen en we de competitie toch nog met een winstpartij afsloten. Een mooie ervaring en spannend judo bieden perspectief voor een leerzaam seizoen.