druk judoweekend

17-11-2018

Dit weekend was een druk judoweekend voor de judoka´s en trainers van Dojo t Loo.

Op zaterdag werd er in Den Helder gestreden in het West Friese judo team competitie. We hadden helaas geen compleet team. Er werd door alle judoka´s wel keihard geknokt voor de punten. De eerste tegenstander was Bos Meester die allemaal oude toppers in het team had staan. Tegen deze tegenstander werd dus ook verloren met 5-2. De wedstrijd hierna was tegen Randers de Geus. Tegen deze club kwam de Dojo nog wel op voorsprong dankzij Floris en Yesper. Alleen kon deze score niet vastgehouden worden. Bart kon de score nog wel beperkt houden waardoor het uiteindelijk 4-3 werd.

Op zondag werd er in Purmerend geknokt op het waterland toernooi.

In de ochtend konden Kami Dekker en Sebastian Haasnoot niet op het podium komen. In het tweede blok scoorden Jayden, Joyce, Bjorn nog wel een aantal ippons, maar het was net niet genoeg voor een podiumplaats, Wobbe, Jesse en Pablo gingen er uiteindelijk wel met een mooie beker vandoor. Jesse en Wobbe konden in hun gewicht nog wel een mooie bronzen plak binnenslepen. Pablo kon een wazari voorsprong in de finale niet volhouden en verloor helaas.

In de middaggroep won Victor nog met een mooie ippon, in de beslissende partij om door te gaan naar de kruisfinales kon hij zijn score van een wazari ook niet volhouden tot het einde van de partij waardoor voor hem het toernooi over was.

Mats werd na 3 winstpartijen en 2 verliespartijen 5e in zijn groep. Bas de Laleijne won nog 1 partij in dat gewicht. Fil Dekker stond zijn eerste wedstrijd nog wel een wazari voor maar kon die niet volhouden, hij won zijn volgende partij wel. Helaas kon hij de derde partij niet naar zich toetrekken. Kars en Yesper zaten bij elkaar in de poule. Zij wonnen beide twee partijen en stonden daardoor tegenover elkaar in de finale. Kars won hierin de partij met een mooie beenworp. Job en Elvin zaten ook bij elkaar in de poule. Job wist één partij te winnen. Elvin won al zijn partijen en werd hierdoor kampioen. Stan de Laleijne won nog 3 partijen in zijn poule, maar verloor helaas ook 2 partijen waardoor hij 5e werd. Floris Groen uitkomend in dezelfde groep kon helaas geen partij winnen. Sija Coolegem kwam helaas haar eerste pot net iets te laat op gang waardoor ze een wazari niet terug kon halen. Gelukkig won ze daarna nog wel 3 partijen waardoor ze derde werd. Di An Tan stond in het zwaargewicht. Hij moest drie potten hard aan de bak. Hij won er hiervan twee en werd zo kampioen.

Als laatste werd er op zondag ook nog gejudood op de Grand Prix van Den Haag. Hier judoode Karen Stevenson, een van onze trainers, mee met de wereldtop. Onder luid gejuich van veel van haar leerlingen stond ze daar hard te knokken. Hierdoor was het voor iedereen een leerzaam en inspirerend judo weekend.