Derde ronde West-Friese jeugd judo competitie

03-12-2018

Vandaag was de derde ronde van de West-Friese judo competitie voor jeugd.

De eerste tegenstander was Ben Rietdijk. Deze club verrasten we helemaal. Wij hadden geen eerste gewicht. Maar hierna kwam de trein goed op stoom. Sebas gooide zijn tegenstander, Daan won met ippon, Sam won van de Noord-Hollands kampioen, Jesse won met goed voetenwerk, Celine scoorde ippon met een goede beenworp, Lex liet zijn tegenstander afkloppen in een wurging en Stan won zijn wedstrijd door de tegenstanders met 3 shido’s de mat af te krijgen. Helaas kon Floris het laatste punt niet binnenhalen, maar met twee verloren wedstrijden en zeven gewonnen wedstrijden, werd er gewonnen met 14-4.

De tweede wedstrijd was tegen EBI sports. De eerste paar judoka’s waren een beetje aan het slapen waardoor we gelijk 8-0 achter stonden. De volgende drie wedstrijden werden gewonnen. Omdat we wisten dat Floris Groen geen tegenstander had, was het eigenlijk 8-8. Stan de Laleijne ging de strijd aan, maar kon na een bloedstollende strijd de winst niet binnenhalen. Hierdoor was het 10-8 voor EBI sports.

De laatste wedstrijd was tegen Cees Veen, de koploper van de competitie op dat moment. Hier gingen de punten heen en weer. Het eerste gewicht hadden we niet waardoor het 0-2 was. Hierna haalde Sebas de score weer terug naar 2-2. Daan kreeg een score tegen wat geen ippon was, maar die wel werd gegeven waardoor hij geen herkansing kreeg. Hierdoor was het 2-4. Sam stond hard te knokken, maar kon het punt niet halen waardoor het 2-6 werd. Jesse scoorde en prachtig punt, Celine gooide haar tegenstander snel en Lex haalde de punten ook binnen waardoor het 8-6 stond. Helaas konden Floris en Stan de punten niet binnenhalen en werd er ook tegen Cees Veen 8-10 verloren.